billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink – Hellige herligheder, Sacred Gin & Tonic!

Dadadaaaa… Ugens heldige vinder af en flaske Sacred London Dry Gin er…… OLINE OKHOLM ……… TILLYKKE! Må den bidrage til det gode selskab & høje humør i løbet af den kommende påske! Og KÆMPE TAK til alle der har deltaget i ugens Giveaway! Det er bestemt ikke sidste gang, der har været sådan én på WhyNotGin!

Men nu til en snak om de hellige dråber, tæt på en hellig højtid. Hele Sacred-historien tog sin begyndelse tilbage i 2009 hjemme i bryggerset hos Ian Hart, English Man to the bone, i den nordlige del af London. Efter at have forladt en travl karriere som succesrig headhunter, begyndte Ian at eksperimentere med destillering af vintage vine – men heldigvis for os enebær-entusiaster, krydsede Ians veje en sending neutral alkohol og en omgang botanicals. Med en kandidat i naturvidenskab fra Cambridge University, lå det gudskelov ikke Ian fjernt at begynde at eksperimentere med moderne destillerings teknikker.

Det er såmænd også destilleringsmetoden der gør Sacred Gin relativ unik. Det foregår nemlig under tryk i et glas, fremfor på traditionel vis i pot stils. Gin-værkstedet skulle efter sigende ligne ’a chemistry lab gone crazy’ – (er jeg den eneste der får associationer til Breaking Bad?!), der nu er rykket fra bryggerset ind i stuen, hjemme hos Mr. Hart. Men det virker! For inden i flasken findes den lækreste og mest balancerede gin! Investerer man i en flaske Sacred er det et absolut MUST at smage på den ren!! Smagen er ganske unik – blød & mild.

Enebærren er essentiel både i smag og duft, men ikke larmende. Derudover er brugt botanicals som friske citrusfrugter, kardemomme, muskatnød & en slags røgelse kaldet ’Boswellia Sacra’. Spørg mig ikke hvad det er for noget, for jeg ved det desværre ikke, men ved du det, så del endelig ud af gode guldkorn.

Som lovet kommer der også et serveringsforslag. På flasken er der foreslået Martini som den foretrukne. Og går man efter den klassiske Dry Martini, hvor ginen virkelig kommer til sin ret, så lov at du vælger din vermouth med omhu – det er alpha omega!

Jeg har selv tænkt mig at drikke Sacred gin i de kommende påskedage. Det bliver med Goldberg & Sons Tonic toppet med salvie & hindbær. Det er ren forårskuller, men rigtig dejligt. Idéen til salvie kom egentlig, fordi jeg synes, det kunne være sjovt at garnere med noget, der hører påsken til. Karse kvalificerede sig bare aldrig rigtig. Jeg håber, at der rundt om i landet bliver serveret lækre lammekøller, hvor der vil være lidt salvie tilovers fra madlavningen, som så kan få lov at glæde i en luksus G&T.

Til verdensklsse gin (i hvert fald top 3 blandt egne favoritter pt) hører sig naturligvis premium tonic, og derfor er Goldberg & Sons Tonic udvalgt. Tysk Kvalitet. Krystal klar tonic med naturlig kinin og derfor ren og bittersød smag, der virkelig komplementerer citrusnoterne i ginen og giver plads til salvien, top notch!

Skål, god weekend & påske til de heldige kartofler der allerede er gået på påskeferie! – Iben

4

6

7

Psst: Husk at dele dine lykkelige gin-øjeblikke på #whynotgin på Instagram.

Flere spændende indlæg om gin

Vil du se mit smukke ginbord?

Jeg har i ræ’tig ræ’tig lang tid ønsket mig et ræ’tig pænt (og al’ for dyrt) barbord. Nu har jeg