#Fredagsdrink Whitley Neill Gin & Tonic

Lyder physalis peruviana og baobab også lidt eksotisk i dine øre?! Det gør de i mine. Men dagens #Fredagsdrik er også en kende eksotisk – den er nemlig lavet på den afrikanskinspirerede Whitley Neill Gin, der bl.a. indeholder disse to key botanicals.

Var du en af dem, der var om bord på færgen Grøsund til WhyNotGin’s Gin & Tonic Pop Up Bar sidste fredag, så kender du måske allerede den her servering – en servering der er skabt til at bekæmpe malaria!

IMG_7926

Ugens #fredagsdrink er nemlig Gin & Tonic nr. 5 fra sidste uges cocktailkort – en af aftenens særligt populære serveringer. Den er frisk og lækker, enorm citrusrig – af flere årsager, og så er den krydret og fuld af smag uden at være vanvittig enebær-tør.

Whitley Neill Gin er lavet på 9 botanicals nemlig; enebær, korianderfrø, physalis peruviana, baobab frugt, appelsinskal, citronskal, kvanrod, kassiabark, orrisrod. Især physalis peruviana, også kaldet ananaskirsebær, og boabab er forholdsvis utraditionelle gin botanicals, men ikke mindre geniale af den grund. Ananaskirsebæret vokser vildt mange steder i Afrika og var derfor et oplagt botanical, da master distiller Johnny Neill skulle finde smagsgivere til sin juniper juice, der gerne måtte indkapsle familiens passion for gin, være eksotisk, gådefuld og mystisk . Brugen af ananaskirsebær tilføjer en unik bittersød frugtig smag, med en skarp, men behagelig citrusnuance. Også den afrikanske frugt boabab, der betyder livets træ – men ligner en grankogle, der har mistet sine takker – har en citrusfrisk smag, der eftersignede skulle minde en anelse om sød grapefrugt – jeg har aldrig smagt boabab, så jeg ved det af gode grunde ikke – til gengæld har boabab et c-vitamin indhold, der er 6 gange højere end i en appelsin. Så sig mig; er jeg den eneste der tænker at en Gin & Tonic med Whitley Neill Gin, snildt gør det ud for én af de 5 stykker frugt og grønt sundhedsstyrelsen anbefaler daglidt?!

Baobab-Frucht-Ganze-Fruch
Boabab frugt

Jeg har matchet Whitley Neill Gin med Fever-Free Mediterranean Tonic. En tonic der har skruet en anelse ned for kininen og dermed bitterheden, men til gengæld op for de urtede nuancer som kommer fra citrontimian og rosmarin. Jeg har garneret med to skriver frisk ingefær, en stang hel kanel og en sløjfe af citronskral – og lavet en DIY guide lige her:

IMG_7941
Step 1 – skræl et stykke citronskal på ca. 4-5 cm og skær det til som på billedet
IMG_7942
Step 2 – lav et snit midt i citronskallen
IMG_7944
Step 3 – Rul skallen rundt om sig selv (hvis jeg kan med én hånd imens jeg fotograferer, kan du også!)
IMG_7947
Step 4 – Nus forsigtigt skallen hele vejen rundt om sig selv
IMG_7929
Step 5 – Citronskallen er nu den perfekte sløfe til at holde din kanel på plads!

Kombinationen af de 6 ingredienser – (Whitley Neill Gin, Fever-Tree Mediterranian Tonic, frisk ingefær, hel kanel, citronskalsløjfe OG masser af isterninger) er himmelsk og absolut anstrengelserne værd! Du ender op med en G&T med masser af smag, masser af citrus, både fra ananaskirsebær, boabab frugt, den friske og let citrus-parfumerede ingefær og den pæne citronsløjfe, men samtidig en G&T med underspillede frugtige og urtede noter fra tonicen samt varmen og dybden fra kanel. Så skal du imponere i hjemmebaren med en Gin & Tonic i dag, så ved du hvad du skal gøre!

Køb din Whitley Neill Gin her

Rigtig god weekend og rigtig god fornøjelse

/Iben

IMG_7937

Flere spændende indlæg om gin

Gin & Tonic Cruise 2020

Selvfølgelig skal vi også sejle kanalrundfart og nyde skønne Gin & Tonics sommeren 2020! Du finder alle afgange her: https://billetto.dk/users/iben-whynotgin-dk

GIN – til den kolde tid

Venner, i dag er en mægtig dag! Min fjerde bog “GIN – til den kolde tid” er kommet frisk fra

The Original Tonic

Prøv lige at se. En helt serie af tonicvand der til forveksling ligner kulørte lamper. Det kan man da kun