billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Big Dipper Gin

I efteråret 2018 lancerede That Boutique-Y Gin Company Big Dipper Gin sammen med Lizzie Ostrom (hende kommer vi tilbage til), som et nyt skud på stammen af contemporary ginner – dvs. gin der bevæger sig væk fra “kun” at smage af enebær og citrus, og istedet tør lege med alverdens smagsnuancer og dufte.

Bag selskabet That Boutique-Y Gin Company gemmer sig Atom Brands. Atom Brands er også dem, der blandt andet står bag Bathtub Gin, der har vundet adskillige priser gennem årene – og nok også en gin som formår at skille vandene.

That Boutique-y Gin Company har i skrivende stund lanceret 48 forskellige ginner. Heriblandt alt fra gin lavet på et basedestillat af bourbon som efterfølgende er destilleret med enebær og chilipeber til eksempelvis Big Dipper Gin, der bedst af alt kan beskrives som ‘omrejsende tivoli møder en ordentlig spand enebær’. Ja ja, det smager harmonisk og delikat, men det er immervæk en funky kombination..

Kendetegnet for alle ginnerne i That Boutique-Y -serien er, at de fremstår som samarbejder med andre destillerier (Hernö eksempelvis) og/eller personligheder indenfor relaterede felter. Fx som det er tilfældet med duftspecialisten Lizzie Ostrom. Serien hedder sjovt nok Olfaction som på dansk betyder lugtesans – og det er præcis dén serien af gin pirrer. Udover at have sammensat duftprofilen på Olfaction serien, så har Lizzie tidligere bidraget til kunstudstillinger på blandt andet Tate og co-hosted en åbning af et mumie (hun spænder bredt).

(foto credit til Alexander – https://www.instagram.com/luntet/)

Botanicals
I Big Dipper Gin finder du følgende botanicals: enebær, korianderfrø, kvanrod, citrusskal, orrisrod, lakridsrod, kassiabark, kanel, malt, flydende røg, kakao og sort kardemomme – der alt sammen har fået en hurtigt spin i de store tekopper.

Big Dipper Gins smags- og duftnoter
På trods af den farverige etikette er den tunge duft af enebær ikke til at tage fejl af. Big Dipper Gin har en olieret og tæt note af fyr og enebær, der følges op af kardemomme, en smule røg, kakao og kandiserede popkorn. En kontrastfyldt oplevelse.
I munden åbner Big Dipper Gin sig virkelig op. De røgede enebær og kanel er umiddelbare til en begyndelse, hvorefter sødme og en fornemmelse af syltetøj, kandiserede citrus og popcorn tager over. Eftersmagen er en varm fyldig kardemomme.

Serveringer
Der er både til gynger og karruseller i Big Dipper Gin med massere af muligheder for spændende serveringer. Lad os starte med Gin & Tonic.

Gin & Tonic
I Ginkassen matchede vi Big Dipper med den mundrette Goldberg & Sons Indian Hibiscus Tonic Water toppet med kandiserede gin-&-tonic popcorn. Det lyder funky, men det fungerer ualmindeligt godt, og bestemt noget der kaster glitter over en ellers småkedelig og grå februar måned.

Der er massere af enebær i Big Dipper, så kombinerer du den med en klassisk tør indian tonic får du bestemt også en virkelig velsmagende Gin & Tonic. Knapt så vovet, men klart anbefalelsesværdig.

The Waltzer
Vil du prøve at gå drinksvejen med Big Dipper Gin anbefaler That Butique-Y Gin Company The Waltzer. For at lave den skal du bruge følgende:

5cl Big Dipper Gin
2cl friskpresset citron
5cl cream soda (sprite lignende sodavand)
Et dash hindbær saftevand

Sådan gør du:
Når først du har alle ingredienserne er det rimelig nemt. Bland alt bortset fra cream soda i et highball glas, tilføj rigeligt med isterninger og tilføj så nænsomt cream soda og rør forsigtigt rundt. Server evt. med popcorn på siden.

TBGCOlfactory_TheWaltzer_Facebook_Post_1200x628.png

Martini
Jeg har gentagende gange læst, at Big Dipper Gin skulle være genial i en martini – jeg har endnu ikke selv prøvet, men lover at holde dig opdateret.

Rigtig god fornøjelse og nyd den ekstraordinært spraglede gin!
KH Iben

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.