Black Tomato Gin

Det her blog post er ren og skær bekendelse af egne ginsyndere: Jeg ved ikke ret meget om Black Tomato Gin, men jeg vil alligevel dele de sparsomme informationer og erfaringer jeg har gjort mig:

Jeg fik en lille flaske Black Tomato Gin i gave for et par måneder siden og jeg har ærlig talt, været længe om at smage på sagerne. I går blev dagen.

Black Tomato Gin holder 42,3% i alkoholstyrke, stammer fra Holland og destilleres i havnebyen Bruinisse. Så vidt jeg kan læse mig til at ingredienslisten hemmelig. Der røbes kun brugen af få dråber lokalt saltvand og hjemmedyrkede sorte tomater.

Når man smager på Black Tomato Gin er det soleklart at der indgår tomat. På en forunderlig måde er det lykkedes at give ginen en tydelig, karakteristisk duft af søde, og på samme tid krydrede, solmodne tomater. Til gengæld er enebærsmagen mere diskret i min optik. Ginen har en let saltet, tang-agtig note, som straks leder tankerne mod den legendariske cocktail; Bloody Mary.

Flasken jeg havde fået indeholdt desværre kun 5 cl. så jeg var nødt til at beslutte mig; skulle det være Bloody Marry eller skulle jeg prøve kræfter med ginens signatur G&T, som serveres med basilikum og tomat?! Store beslutninger og så på en onsdag! Det blev den sidste. Noget der kastede kommentar af sig som ”ku’ du ik’ ha’ lavet tomatsalaten i en skål for sig selv”… ha ha ha… very funny!

Jeg brugte en Fever-Tree Indian Tonic og en lille tomat fra min svigerfars drivhus. Bedre odds synes jeg næsten ikke en gin kan få.

Resultatet blev unikt. Jeg har aldrig smagt en Gin & Tonic, som den jeg fik i går. Og jeg har immervær smagt en del efterhånden. Det bliver ikke min favorit, men den kan virkelig noget, jeg ikke har smagt før. Det er en G&T der ville være fantastisk at servere sammen med en papirstynd italiensk pizza og let saltede oliven. Det smagte godt, men den kunne snildt bære lidt mad på siden.

Så vidt jeg ved forhandles Black Tomato Gin ikke i skrivende stund i Danmark, men nu ved I hvad der venter, hvis I møder ginnen på messer, festivaller eller andre gin-eventyr.

Rigtig god dag!
Kh Iben

vil dine venner også læse den? Del gerne

Facebook
LinkedIn
Twitter