billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink Buss No. 509 Elderflower Gin & Syndrome Tonic

Jeg har for en kort stund (ca. 3 uger) opgivet mit københavnerliv, for at fordybe mig i et nyt ginprojekt – jeg er taget på landet og det er dejligt. Både i går og i dag ligner det Winter Wonderland udenfor vinduerne og jeg har flere gange luftet idéen om julemusik. Kompromisset blev en Winter Wonderland Gin & Tonic.

Det er ikke ret lang tid siden jeg modtog en pakke, der indeholdt s-p-r-i-t-n-y tonicvand. Yndlingspakke! Nemlig Syndrome Tonic der egentlig først kommer til Danmark i løbet af marts måned – jah og først for alvor har præmie d. 24. marts når WhyNotGin holder Gin & Tonic Workshop med selvsamme tonic-serie på programmet – læs mere her.

Det var altså en lidt bagvendt måde at matche gin og tonic på den her omgang – for jeg ville bare lave G&T med Syndrome Tonic. Der er 4 forskellige varianter i serien. En Raw Tonic, en Velvet Tonic, en Grapefruit Tonic og en Sweet Roses Tonic.

IMG_0166 2

Jeg synes Velvet Tonic lød aller mest spændende og var derfor den jeg åbnede først. Den er sød, men har også en rar bitterhed fra kinin og bitter appelsin + en forsigtig urtet karakter, der stammer fra timian – over all fik den mig til at tænke på vingummi – ikke at den er sød sød, men den har en slik-agtig nuance, som jeg ikke helt af afkodet endnu.

Jeg har mixet Syndrome Velvet Tonic med den lilla Buss No. 509 Elderflower Gin (hvor farven i øvrigt er naturlig og stammer fra blåbærskaller) og garneret med citronskal, der er blevet twistet udover glasset og pebermynteblade til at give det helt et pift.

IMG_0122 2

IMG_0155 2

Kender du ikke den belgiske Buss No. 509 Elderflower Gin endnu, er tiden inde. Jeg har selv været lidt længe om at overgive mig, primært pga. farven. Men det er gin! Med enebær! Ikke enebær som i Sipsmith V.J.O.P, men enebær, med en subtil, tør smag der findes lige nedenunder den sommerlige smag af hyldeblomst.

Elsker du den knastørre Gin & Tonic, bliver det her nok ikke din favorit, men gør det ikke noget, at den tørre smag får lidt sødme og blomsternoter, er Buss No. 509 Elderflower en gin du skal holde øje med! Det er for resten en Limited Edition, så det kan godt være, at du ikke skal vente alt for længe.

Buss No. 509 Elderflower Gin er ud af en større gin-familie, nemlig Buss-serien, der stammer fra Belgiens første dedikerede gin bar i Antwerp. Serge Buss er manden bag ginnerne, der er resultatet af utallige eksperimenter med vilde smagskombinationer og skøre opskrifter med naturlige ingredienser og avancerede kogeteknikker.

Buss No. 509 Elderflower Gin holder 40% i alkoholstyrke og er lavet på 10 botanicals: enebær, koriander, lakridsrod, kvanrod, vanilje, kardemomme, iris, appelsin, citron og friske hyldeblomster. Farven kommer som sagt fra en infusion med blåbærskaller efter destillering.

IMG_0114 2

Har du lyst til at være med når der er danmarkspremiere på Syndrome Tonic og samtidig smage Buss No. 509 Elderflower Gin, så kom med til WhyNotGin’s Gin & Tonic Workshop d. 24. Marts – du kan købe billet her!

Skål & God weekend!

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.