billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Ekobryggeriet Tonic

Vores svenske naboer har til tider været udfordret og underlagt besværlige begrænsninger, som monopolet, også kendt som Systembolaget, medfører. Det kan være svært at få de rette tilladelser til mikrodestillering og produktion af specielfremstillet spiritus, men det er heldigvis en ganske anden sag, når det handler om den evigt afgørende tonicvand.

Ekobryggeriet lancerede sommeren 2017 en serie af nutidige, lækre og i aller højeste grad nordiske tonic, der i skrivende stund består af en serie på 6 økologiske varianter. Alle med en smagsprofil med et nordisk twist, designet til de nordiske markeder og deres ginner.

WhyNotGin har taget temperaturen på den økologiske, nordiske tonicvand og smagt på sagerne:

Ekobryggeriet Bitter Tonic:
Vel nok seriens mest alsidige tonic, der har en behagelig tør fornemmelse i munden. Ikke så det hviner i ørerne eller slider i mundvigen. En forsigtig sødme, men ikke ret meget citrus – hvilket giver rigtig god mening, set i et nordisk perspektiv. En dejlig tør tonicvand du ikke skal være bange for at bruge, til selv dine bedste ginner.

Ekobryggeriet Extra Bitter Tonic – Bar Edition:
Kan du ikke få det tørt nok så prøv Ekobryggeriet Extra Bitter Tonic Water. Den er t-ø-r, men på den gode måde.

Ekobryggeriet Spruce shoots Tonic:
Tonicvand med smag af granskud, ja så bliver det næppe mere nordisk. Dufter man til tonicen er det let af fornemme den saftige grønne duft af friske granskud. Smagen er tør, men med en tydelig smag af nordisk skov og i særdeleshed gran. Jeg glæder mig meget til at finde gin med perfect match til den her tonic. Den er unik og virkelig spændende.

Ekobryggeriet Elderflower Tonic:
Tonicen har en rigtig dejlig duft af hyldeblomst og smagen følger trop. Der er dog tale om en mere tør blomster-note, sammenlignet med eksempelvis Fever-Trees Elderflower Tonic. Men samtidig er den betydelig mere mild end seriens ovennævnte varianter. Faktisk så god, at du sagtens kan nyde den alene en varm sommerdag.

Ekobryggeriet Rabarber Tonic:
En tonic der duft af rabarberbolsjer! Fuldstændig som dem din bedstemor havde i tanken. Sødmefuldt, mildt og alligevel en snært af frugtige og friske rabarber. Ekobryggeriet Rabarber Tonic har den mildeste og mest runde smag i serien. De frugtige og friske rabarbernoterne er ikke til at tage fejl af, men ender alligevel i en behagelig bitter note af kinin. Der er på ingen måde tale om saftevand, men en flot balanceret tonic.

Jeg har bl.a. brugt Ekobryggeret Rhubarb Tonic sammen med Sacred Pink Grapefruit Gin.

Ekobryggeriet Clove Tonic:
Det er desværre ikke lykkes mig, at få fat i Ekobryggeriet Clove Tonic (kryddernelliker), så jeg ved ikke hvordan den smager endnu, men jeg glæder mig til at opdatere blogpostet. Jeg forestiller mig, at vi er ude i en pendant til Fever-Trees Aromatic Tonic Water, men jeg ved som sagt ikke, hvad jeg taler om pt.

Boblerne
Der er behagelige fine bobler i alle Ekobryggeriets Nordic Tonic vand, men ikke så voldsomt, at det kilder i næsen.

Forhandlere:
Du finder Ekobryggeriet Tonicvand online og i få udvalgte specialbutikker. Den er bl.a. set hos MENY Vermlandsgade på Amager og hos MENY Rotunden i Hellerup.

Skulle du befinde dig på den anden side af Øresund og komme forbi det svenske supermarked ICA, må du endelig unde dig selv, muligheden for at få fingrene i Ekobryggeriet Nordic Tonic Sorbet. Ser det ikke for lækkert ud?!

Tonic med god smag i munden
Udover at der er tale om nogle virkelig velsmagende og spændende tonicvand, der har masser at byde på, sammen med de nordiske ginner, er der faktisk også en sympatisk tanke bag Ekobryggeriet. Sloganet lyder ”A thrid to the world” og betyder, at virksomheden donerer en tredjedel af overskuddet til værdigt trængende miljøprojekter.

Rigtig god fornøjelse med dine nordiske G&T-eksperimenter!
Iben

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.