I anledningen af at vejrudsigten for første gang i 2016 svinger sig op til både solskin og +10 grader kombineret med to ekstra fridage i forbindelse med Kristi himmelfarts ferie, får du Thomas Jægers bedste fif til hjemmebaren når det handler om sommerlige gin-drinks. Thomas er barchef og professionel bartender på Zefside i København, én af byens mest pragtfulde steder, når det handler om kulørte cocktails, elektronisk lounge musik og smukke mennesker samlet under ét tag.
Jeg var forbi en fredag eftermiddag hvor der var skruet godt op for musikken og de første weekendglade gæster havde meldt deres ankomst. Zefside er ikke en decideret gin-bar, men udvalget er omfangsrigt og der er masser af gode sager at vælge imellem, hvis man er pernitten med sin gin (som nogle af os, jo af og til godt kan få skudt i skoene, bevares).
Jeg var inviteret på sommerlige gin-drinks og dét fik jeg! Første cocktail var en Negroni med sommertwist. En interessant og kærkommen servering til den forestående Negroni Week i begyndelsen af juni. Thomas serverede nemlig en Negroni hvor Campari’en var byttet ud med den lidt mindre bitre, men stadig orangerige Aperol og den søde vermout var blevet til Lillet Blanc. Ikke nok med det, så fik den ene af de to Negroni’er et yderligere twist med en smule friskpresset appelsinjuice for at give drinken ekstra sødme. Resultatet var legesygt, forfriskende og stadig let bittert. Jeg så staks for mit indre blik, hvordan jeg på min ikkeeksisterende terrasse nippede sommerlige Negroni’er til solnedgang i horisonten. Suk. Thomas mener, at du kan gøre ham kunsten efter derhjemme, ved at lave en Negroni på 3 lige dele Beefeater Gin, Aperol & Lillet Blanc og for yderligere sødme, skal der tilsættes friskpresset appelsinjuice. Fiffet er at røre drinken med masser af is.
Anden cocktail var lidt mere vild på den kulørte-drinks-agtige måde. En Clover Club med lakrids twist. Clover Club er normalt en sart, sofistikeret og lyserød hindbærcocktail, men i det her tilfælde var den noget brun i farven. Til gengæld var smagen vanvittig! Det smagte fuldstændig som de flagremuse der sad på kanten af glasset – rimelig syret og ret lækkert, især hvis man er lidt af en slikmund. Dén opskrift ville Thomas til gengæld ikke hoste op med, så dér er du nødt til enten at vinde de 6 x Gin-cocktails på Zefside eller lægge vejen forbi ved førstkommende lejlighed.
Den sidste cocktail jeg kastede mig over, var den mest læskende og forfriskende af de tre – en Cucumber Collins. En lækker Cucumber Collins med god balance mellem agurk og drinkens friske citrussmag. Her var Thomas igen lidt mere gavmild med tricks’ne og løftede sløret for den behagelige balance i drinken. I stedet for at kæmpe en kamp med store stykker agurk, shakede han i stedet en smule af agurkens skral sammen med de resterende ingredienser som i øvrigt havde følgende forhold:
- 5 dele Beefeater Gin
- 3 dele friskpresset citron
- 2 dele simple sirup (et indkog af lige dele vand & sukker)
De tre ingredienser skal bare shakes med isterninger og to strimler skræl fra agurk og toppes med danskvand. Ok let, hvis Thomas skal sige det.
Sådan en omgang gin-drinks kan blive dine, alt du skal gøre for at deltage i Giveaway’en er at fortælle mig hvem du vil invitere med på Zefside inde på WhyNotGin’s Facebook side.
Zefside finder du på Frederiksholms Kanal 4, København K.
Åbningstider i Kristi Himmelfarts ferien ser sådan her ud:
- Onsdag: 16-04 – Happy Hour fra 16-22
- Torsdag: 20-04 – Happy Hour hele natten
- Fredag: 16-04 – Happy Hour 16-22
- Lørdag: 20-04
Indlægget er lavet i samarbejde med Zefside.