Fentimans Tonic Water

Fentimans Tonic Water

Måske ved du det allerede og hvis ikke, er det i aller højeste grad på tide! Fentimans har nemlig lanceret tonic-nyheder og i den anledning, tænkte jeg, at det ville være på sin plads med et lille overblik over de mange variationer. Men inden da, lad os lige runde begyndelsen.

Fentimans Botanically Brewed Beverages Estd 1905
Det hele statrede for mere end 100 år siden (i 1905) med en Ginger Beer. Ja egentlig startede det med en ordentlig omgang frisk ingefær, der blev knus og malet. Bagefter blev det – sammen med vand – opvarmet i en kobberkedel til det nåede et simmer stadige, udelukkende for at smag og botaniske ekstrakter skulle frigives i væsken. Det hele blev hældt på træfade, fik tilsat flere urter, sukker og bryggergær. For derefter at lade eliksiren hvile natten over. Den efterfølgende morgen ville der været dannet en skorpe af levende gær på overfalden, som slevfølgelig blev fjernet, inden væsken fik lov til at fermentere videre i træfadene. For tilsidst at blive tappet på lerflasker og klar til at blive nydt (i løbet af bare 7 dage).

Opskriften på Ginger Beer’en kom egentlig Thomas Fentimans i hænde, som pant for et lån han ydede en bekendt. Lånet blev aldrig indfriet og Thomas gik derfor i gang med at udforske opskriften, der skulle vise sig, at blive fundamentet til et familiedynasti, der i dag drives af Thomas Fentimans oldebarn.

Der findes alle mulige forskellige mixere fra Fentimans. Jeg har koncentreret mig om tonicvandene, da det er min foretrukne mixer til gin.

 

Fentimans Premium Indian Tonic

Den første tonic fra Fentimans, som jeg tidligere har beskrevet som en tonicvand for folk der opfatter sig selv som “øvende” Gin-&-Tonic fans. Lad mig forklare: Her er der virkelig tale om en tonic med meget smag. Den er bitter, har en tydelig citrusprofil og dominerende kinin. Den fylder meget i en G&T, men tilføjer samtidig en hel ny dimension til forståelsen af Gin & Tonic. Jeg er begejstret, men man skal æælske bitterheden.

Fentimans Premium Tonic er bl.a. smagssat med enebær, kaffirlime blade og citrongræs, foruden kinin.

Fentimans Connoisseurs Tonic

Fentimans Connoisseurs Tonic er den nyeste tonic i serien. Her har man skruet en anelse ned for bitterheden og de botaniske smagsnuancer, selvom du stadig finder smag fra enebær, kaffirlime blade, citrongræs og kinin, er det på en mere elegant facon. 
Der er tale om en tonicvand med en ren og balanceret smag, der ikke nødvendigvis vil stjæle opmærksomheden fra din gin, men derimod komplementere. Vælg eksempelvis Fentimans Connoisseurs Tonic til de lettere ginner.

Fentimans Pink Grapefruit Tonic

Her er der tale om en tonicvand, der i den grad vil kunne fremhæve citrusnoter og -nuancer i din gin. Den røde grapefrugt repræsenterer en herlig bitter/sød smag, der både virker frugtig, men stadig tør.

Kigger man på varedeklarationen har Fentimans Pink Grapefrugt Tonic sin smag fra: rød grapefrugt, appelsin og kinin, gulerod, hibiscus, enebær, kaffirlime blade, citrongræs og orrisrod. Ja det lyder næsten som ingrediensliste til en god gin, men det er altså din tonic vi taler om.

Fentimans Naturally Light Tonic

Fentimans Naturally Light Tonic tager udgangspunkt i den klassiske Fentimans Premium Tonic vand, men indeholder 30% færre kalorier. Simpelhen fordi den har fået mindre sukker. Resultatet er en sprød og knastør tonicvand. Det klæder den.

Fentimans Botanical Tonic Water

En kompleks, urtet og samtidig citrusfrist tonic. Fentimans Botanical Tonic er helt sin egen, men skulle jeg peje den i en retning, hvor jeg har et referencepunkt, vil jeg sige det er den ypperligste luksus icetea jeg nogenside har smagt. Der er en skøn balance mellem bitterhed og sødme, der giver Botanical Tonic mulighed for at efterlade sin helt egen signatur i enhver gin.

Fentimans Botanical Tonic har sin smag fra citronblomst, isopblomst, myrtle, enebær, appelsin, kinin, enebær, kaffirlime blade og citrongræs.

Fentimans 19:05 Herbal Tonic

Den mest urtede og komplekse tonic i Fentimans serien. Tonicen har sin smag fra både blomster og urter. Der bruges bl.a. isop, myrtle, kinin, lime blomst og enebær.

vil dine venner også læse den? Del gerne

Facebook
LinkedIn
Twitter