Måske lyttede du med på Radio 4 for lidt siden? Måske trænger du bare til lidt (g)inspiration og en fredagsdrink, der er kræset lidt mere for end ellers. Vi har jo god tid i de her dage, hvor langt de fleste af os, sidder i selvvalgt karantæne, tangerende til isolation. Så hvorfor ikke bruge lidt af den tid på et par fredagsdrinks, der kræver kræs, tid og omhyggelighed.
Jeg har udvalgt to opskrifter til indslaget på Radio 4, og jeg indrømmer gerne, at jeg forsøgte at finde et par opskrifter, hvor en af de primære ingredienser er tid!
Begge opskrifter er fra min bog GIN – Historie – Opskrifter – Ginkartotek (se mere her).
ALARM: For at du kommer til at lykkes med nedenstående opskrifter, så brug R-I-G-E-L-I-G-T med isterninger. Sparer du på dem, får du ikke den ønskede effekt.
Ramos Gin Fizz
- 6 cl London Dry Gin
- 1,5 cl friskpresset citronsaft
- 1,5 cl friskpresset limesaft
- 2 cl sukkersirup (et opkog af lige dele vand og sukker)
- 0,4 cl orangevand (kan erstattes med twistet appelsinskal)
- et par vaniljekorn
- En halv æggehvide
- 3 cl fløde
- top med danskvand
Sådan gør du:
Alle ingredienser på nær danskvand afmåles i en shaker. I den originale opskrift er ingredienserne først dry-shaken (uden isterninger). Bagefter tilsættes rigelige mængder isterninger i shakeren og nu skal der rystes. Det kræver muller og et vist mål af tålmodighed, når man laver Ramos Gin Fizz. Shake gerne et par minutter til dine fingre fryser og overarme brænder. Si indholdet op i et collinsglas uden isterninger og top med danskvand. Du vil opleve at skummet vokser og giver en fantastisk effekt i drinken.
*Har du svært ved at finde orangevand, så undlad det og twist i stedet et stykke friskappelsinskal over den færdige drink.
Gin cocktial UDEN alkohol – inspireret af en Clover Club
- 1,5 cl friskpresset citronsaft
- 5-7 friske hindbær
- 1 cl sukkerlage
- En halv æggehvide
- 10 cl hyldeblomstsaft
- Garnish: friske hindbær
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i din shaker, på nær hyldeblomstsaftevand. Dry-shake først og tilsæt så masser af isterninger. Shake et par minutter – så du er sikker på, at hindbærerne er knust. Rør forsigtigt hyldeblomstsaften sammen med resten af indholdet i din shaker. Si shakerens indhold op i et cocktailglas gennem en strainer, måske endda en fine strainer (lille si) og garner med friske hindbær.
Selvom man ikke drikke alkohol, er det stadig dejligt, at blive forkælet med god smag!
Rigtig god fornøjelse og rigtig god weekend.
KH Iben