billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrik Negroni i Negroni Week

Jeg håber, at Negroni Week indtil nu har budt på adskillige varianter af den italienske cocktail. Det har heldigvis været tilfældet for mit vedkommende – ikke om jeg kunne drømme om at lade den slags muligheder passere. Men heldigvis er ugen ikke forbi endnu og derfor byder weekenden på endnu flere Negroni-lækkerier.

I dag er ugens #Fredagsdrink en anelse utraditionel i flere henseender. For det første kunne det her indlæg hurtig beskyldes for at være ’købt’, hvilket det absolut ikke er! For det andet så har jeg ikke tidligere anbefalet en #Fredagsdrink hvor jeg ikke selv har alle ingredienserne stående herhjemme.

Årsagen til dagens undtagelse skyldes simpelthen, at vi har at gøre med et så interessant Negroni-twist, at jeg ikke vil undlade at dele det med jer.

For snart en uge siden, mødtes jeg med Master Destiller Ian Hart og hustru Hilary Whitney, som er parret bag den engelske Sacred Gin. For mig var det rimelig surrealistisk at mødes med en engelsk Master Destiller og ikke bare Mr. hvem som helst, men rent faktisk Mr. Hart som destillerer noget af verdens bedste gin, på en af verdens sejeste måder (det har jeg skrevet mere om her) – jah der gik rimelig meget stjernestøv i den og jeg var total starstrucked og ikke særlig cool. Heldigvis er både Ian og Hilary fantastiske mennesker og inden længe drak vi Negroni.

IMG_2582

IMG_2573

Som Master Destiller har Ian naturligvis været forudseende bl.a. i forhold til Negroni Week og skabt et fænomenalt alternativ til Campari kaldet Saced Rosehip Cup. Det er et alternativt lavet på bl.a. hyben og rabarber, der er mere krydret og ikke nær så ustyrligt og bittert som Campari. Det er netop de egenskaber der gør den utrolig anbefalelsesværdigt til Negroni, hvis man vil prøve den lidt blødere og mere krydrede udgave.

Forholdet i en Negroni er som bekendt lige dele Gin, Campari & sød vermouth, men er du klar til at tage din Negroni til nye højder så prøv

  • 1 del Sacred Gin
  • 1 del Saced Rosehip Cup
  • 1 del Sacred Spiced English Vermouth

Det er vermouth’en der er hele balladen og den jeg desværre ikke selv ejer (endnu!), men til gengæld husker jeg præcis hvor komplet oplevelsen var, da jeg i lørdags drak en Negroni af ovenstående mix, lavet af Ian himself. Jeg har forsøgt at erstattet Ian’s egen Sacred Spiced English Vermouth både med Martini Rosso og Noilly Prat Rouge, men det er altså ikke det samme – ikke at det ikke smager dejligt – det er bare ikke helt på niveau med den komplette Sacred Negroni.

IMG_2685

De tre Sacred mixers er skabt for hinanden. Lige dele af den sofistikerede Sacred gin, sammen med den krydrede Rosehip Cup som har et twist af syrlighed, der sniger sig ind til aller sidst og den mørke Sacred Vermout, det er fantastisk.

Både Sacred Rosehip Cup og Sacred Spiced English Vermouth forhandles hos Vinoble til en pris af 350 kr., så det kan selvfølgelig blive lidt af en investering til weekendens Negroni, men det er saftsuseme også godt!

Det gode ved Sacred Rosehip Cup er, at den frugtagtig mørkerøde hyben-drik meget let kan bruges i andre delikate cocktails, som aperitivo eller eventuelt bare toppet med cava, så du behøver ikke at gemme resterne til næste års Negroni Week.

Rigtig god weekend og husk at servere en Negroni til din Far i anledningen af 5. juni og Fars Dag.

/Iben

Flere spændende indlæg om gin

Vil du se mit smukke ginbord?

Jeg har i ræ’tig ræ’tig lang tid ønsket mig et ræ’tig pænt (og al’ for dyrt) barbord. Nu har jeg