billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink Ferdinand’s Saar Dry Gin

Jeg kan ikke forestille mig et mere oplagt tidspunk end nu, til at præsentere Ferdinand’s Saar Dry Gin her på WhyNotGin! En af gin-verdenens helt tunge drenge – opkaldt efter den kongelige preussiske Ferdinands Geltz og aktuel dobbelt guld vinder ved sidste uges San Fransisco Spirits Competition – altså en gin du roligt kan bide mærke i hvis du er på udkig efter über weltklasse Deutsch gin!

8

Der er virkelig tale om indbegrebet af tysk kvalitet når det kommer til Ferdinan’s Saar Dry Gin, hvor intet mindre end 30 organiske botanicals er brugt til at skabe dette pragteksemplar af en gin. I blandt kan nævnes lavendel, enebær, citrus, slåenbær, hyben, kvan, mandelskal, koriander og ingefær. Der er selvfølgelig unikke og særlige botanicals imellem de nævnte, som forresten alle sammen er høstet lokalt på gården, hvor ginen er destilleret, men der er en anden faktorer, der virkelig får Ferdinand’s Saar Dry Gin til at skille sig særligt ud. Den er nemlig infuceret med Riesling. Ja hvidvin! Taget i betragtning at Saarburger Rausch, gården hvor ginen bliver lavet, i mere end 270 år, har været prisvindende vinproducent, gør måske linket mellem gin og hvidvin mere oplagt, men ikke mindre genialt!

3

Hvidvinen gør ginen fuldstændig enestående blød og afbalanceret, hvor de florale botanicals virkelig kommer til sin ret og enebæreren er langt mere afdæmpet og underspillet. Selvom alkoholprocenten holder 44 %, er der klart tale om en oplagt gin til sipping, Martini cocktails eller en French 75. Altså noget hvor ginen virkelig får lov til at være, det den er – piv-hamrende overlegen og gennemført lækker fra inderst til yderst!

Jeg har til en afveksling mixet mig en Gin & Tonic. I dag med den schweiziske Gents Tonic Water som sammen med en smule pære udgør et fremragende match til Ferdinand’s fine, næsten sarte nuancer. Hold derfor igen med tonicen – ginen smager absolut bedst!

Herfra kan der næsten kun være tilbage at sige TILLYKKE med guldet til Ferdinand’s Saar Dry Gin, skål & rigtig god weekend! – Iben

2

Pssst: Del endelig weekendens gin-eskapader på #whynotgin på instagram, facebook eller twitter!

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Online Jule Ginsmagning 20. november

Vi har samlet en kasse med voksenslik af den virkelig gode slags – 6 fantastiske ginner, der passer perfekt til den kommende juletid.