billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink og fredagsslik med Bulldog Gin

Fredagsdrink eller sofa-snolder?! I dag laver du den frække kombi! Ugens fredagsdrink er nemlig Gin & Tonic nr. 8 ved WhyNotGin’s Gin & Tonic Pop Up Bar d. 8. juli. På meukortet havde jeg skrevet:

En let og lækker Gin & Tonic der udfordrer en smule med den friske lime og den aromatiske lakrids. Prøv det!

Rimelig kort og præcist og uden alt for meget udenomssnak. Men sandheden.

Jeg er barn af 90’erne og vokset op med konceptet fredags-slik. Altså at det var om fredagen man måtte spise slik, ikke lørdag og ikke torsdag, men fredag. Gæt selv om jeg var fan af fredag! I dag er jeg en rebel der kan finde på at spise fredagsslik både tirsdag, torsdag og sågar lørdag. Men som tiden er gået, er jeg blevet mindre begejstret for søde sager (jeg var et ekstremt candy-cravede barn, så i dag er niveauet mere moderat) med mindre der er tale om lakridser i min Gin & Tonic, så er jeg på!

Jeg købte for noget tid siden en flaske Bulldog Gin, hvor der hørte en lille pose lakrids med – årsagen til at jeg købte ginen, og ja selvfølgelig nåede jeg at spise posens indhold, før jeg fik åbnet flasken (bevares, det var en ekstremt lille pose). Nu er det imidlertid lykkes mig at fremskaffe endnu en pose bulldog-lakrids, som faktisk nåede at opfylde dens funktion – nemlig som GT garnish.

Ugens #Fredagsdrink laver du sådan her:

  • 5 cl. Bulldog Gin,
  • 10 cl. Thomas Henry Tonic,
  • en halv lime skåret ud i tre både
  • og lakrids. Den søde, lidt fedtede lakrids i Bulldogposen, der er lavet til ginen er fin nok, meeen ærlig talt, hvad slår en lakridspibe ?!

 

IMG_7971

IMG_8002

Bulldog er en forholdsvis mild gin på trods af sine 12 ret eksotiske botanicals, nemlig: enebær, citron, lavendel, lakridsrod, mandel, kvanrod, orrisrod, longanfrugt, hvid valmue, lotusblade, kassiabark og korianderfrø.

Bulldog Gin har en tydelig frisk citrusduft og klar enebær i næsen. I munden er ginen først en anelse sprittet, hvorefter den bliver krydret af kanel og kardemomme og slutter på en sødlig note – en super imødekommende gin, der er god til drinks og kulørte cocktails til en helt udmærket pris. Du finder Bulldog til ca. 159 kr.

Dagens tonicvand er bestemt heller ikke at kimse sig ad. Thomas Henry Tonic er en frisk og citrusrig tonic, der gør sig rigtig godt, til rigtig mange forskellige gintyper, heriblandt Bulldog Gin. Jeg ser den faktisk lidt som den; en anelse sødere og lidt mere citrusrige version af Fever-Tree Indian tonic – ikke nogen dum ting.

Jeg håber du kigger ind i en dejlig weekend med iskolde cocktails, sofa-snolder eller kombinationen – skål og go’ fornøjelse!

/Iben

IMG_8007

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.