billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink Gin Mare & 1724

I dag er dagen, hvor der afholdes ginsmagning i smilets by, Århus, bl.a. i samarbejde med ekspert, entusiast og mit personlige idol Michael Sperling, som er manden bag bloggen En Verden af Gin. Blandt de særligt udvalgte gin er Gin Mare og derfor er den også på WhyNotGin idag – budskabet må ud!

Den spanske middelhavs gin ’Mediterranean Gin Mare’ repræsenterer på alle fronter det bedste af middelhavet. Både form, farve og sågar også indhold er gennemsyret af spansk guld. Flaskens blålige og mystiske nuancer, der stammer fra dens bund, er ren pendant til det store middelhav, landet er omgivet af. Flaskens indhold derimod, er samlet rundt om i det spanske land og tæller rimelig mange urter, såsom timian, rosmarin, basilikum, kardemomme, koriander, enebær og ikke at forglemme citrusfrugterne, som alle er med til at gøre Gin Mare til en fantastisk, omend kompleks størrelse.

Flaskens top udtrykker og opsummerer det på poetisk vis med de latinske ord ’Mundus Apellatur Caelum Terra et Mare,’ som jeg bedst oversætter til ’Ren Himmel, Land & Hav’. (Correct me if I’m wrong)

Flaskens låg har faktisk også en anden, ikke ueffen funktions, hvis man altså formår at komme videre, efter at være faldet totalt i staver over førstehåndsindtrykket med Gin Mare – det er nemlig et målebærer – et spansk et af slagsen, som jeg 100% tilslutter mig, at man benytter når man nu er ved at drømme sig væk til sydligere himmelstrøg.

Men hvad dufter og smager den af? Og uhh ja, det er jo en historie for sig selv. Den duft, den er dejligt. Den er sød, den er dyb og så er den enorm citrus… det er nok derfor jeg altid ender med at blive lidt overrasket, når jeg liiige skal smage på den, altså ren. For så er det en stærk, krydret og relativ sprittet mundfuld. Den er altså ikke mit bud numero uno, når det kommer til sipping gin, men til gengæld – blander du den med 1724 Tonic Water – dios mío – det er utroligt, hvad de to gør for hinanden. Pludselig bliver smagen frugtig, kardemommen kommer frem og gør din G&T krydret, dyb og varm i smagen – uhlala jeg er fan!

Jeg har valgt at garnere min G&T med en smule basilikum. Det er et botanical, der allerede findes i ginen, det er fint og så giver det en dejlig frisk duft i glasset, som kan være et diskret modspil til den dybe og krydrede kardemomme.

Nu kan der næsten ikke være andet tilbage at sige end: buen fin de semana! – Iben

2

6.2

1

3

4

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Ny online ginsmagning 2. oktober

5×5 favoritter og en nyhed. Smag noget af det bedst anmeldte gin.