Ginscape er den nye dreng i klassen og har netop meldt sig på banen, som et af sommerens rigtig gode bud på en fænomenal gin-&-tonic gin.

Ginscape har dansk ophav, eller det vil sige de to idémænd bag ginen er fra Ringsted og Rungsted og har længe haft en drøm om at lave en gin, med et skandinavisk afsæt. Men de to herrer har også haft så meget selvindsigt, at de vidste, at deres primære kompetencer, omhandlede at drikke god gin og ikke nødvendigvis at fremstille den. I hvert fald ikke inden de kastede ud i projektet.

Ginscape destilleres i Birmingham, på Langley Distillery, samme sted der også laver pragteksemplarisk gin som eksempelvis Martin Miller’s Gin, Geranium Gin og Old English Gin.

Ginscape har altså dansk ophav og historie, men byder på engelsk kvalitet og gin-håndværk til fingerspidserne.

Ginscape er lavet på et 100% rent og smagsneutralt basedestillat af engelsk hvede og smagssat med 9 forskellige botanicals. Økologisk havtorn, enebær, korianderfrø, kvanrod, appelsinskal, citronskal, orrisrod, lakridsrod og kassiabark. Den færdige gin holder en alkoholstyrke på 43,7%, som efterlader dejlig meget smag i den færdige drink.

Valget af havtorn, som et af ginens key-botanicals, er stærkt inspireret af den danske kystlinje, hvor de små orange bitter/søde bær vokser vildt det meste af efteråret.

Når man dufter til Ginscape, er det en tydelig karakteristisk, ”granet” enebær-duft, der springer i næsen. Den følges hurtigt op af en let og lækker frugtighed, der spiller fint sammen med enebærerne.

I virkeligheden er det en forholdsvis klassisk gin, med respekt det traditionelle ginhåndværk MED et kækt lille twist. Nemlig kombinationen af appelsin og havtorn, der giver ginen en unik, frugtig karakter i næsen.

Når man smager på Ginscape er det igen de saftige enebær, der får lov til at være den umiddelbare og intense smagsgiver, men under enebærerne sker der en hel masse mere.

Især den bitter/søde citrus fra appelsin giver ginen noget kompleksitet sammen med den frugtige underspillede havtorn. Det kan være svær at isolere noten af havtorn fuldstændig fra de andre smagsgivere, men den er der, og giver et kækt strejf af umarmi. Ginscape efterlader en varm og sød smag i munden, som giver mig associationer til sød finsk lakrids, som selvfølgelig stammer fra den destillerede lakridsrod. Jeg synes faktisk at lakridsen i Ginscape Gin er meget tydelig og rig.

Som Gin & Tonic serverer jeg Ginscape sammen med en vidunderlig tør og sprudlende tonicvand, med behagelig balanceret bitterhed fra citrus og kinin. Det blev en Fever-Tree Indian Tonic water i denne omgang. På toppen er der garneret med få havtorn – frisk fra frost. (Tip: tag først de frosne havtorn op af fryseren, når de skal bruges, ellers bliver det noget være smat!). Twist til sidst et stykke økologiks citronskal udover drinken.

Jeg ved at Ginscape er lavet med det formål, at give lyst til at drikke endnu en G&T. En mission, der efter min smag, er lykkedes til fulde. Den sidder lige midt i skiven!

Hvis det lyder som noget for dig eller en du holder af, med en flaske Ginscape, så kan den købes i WhyNotGin’s online ginbutik. En flaske koster 399,- (klik her) eller du kan gå all in og købe et Gin & Tonic Kit til 599,- (klik her) inkl. 4 x Fever-Tree Indian Tonic, en jigger og bogen Gin, Tonic & Tilbehør – som du faktisk får med gratis. Du sparer nemlig 70,- på kittet lige nu.

Du kan selvfølgelig også opleve Ginscape til Gin & Tonic Pop Up Bar 3.0 d. 6.-8. juli. Læs meget mere her.

Skål og god weekend!

Køb din Ginscape Gin i WhyNotGin’s online Ginbutik: her!