billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink Hammer Tonic

Det er blevet piv-koldt, det er blevet efterår, men det er heldigvis også blevet fredag!

Som lovet bliver #fredagsdrinken en af de populære fra cocktailbaren Strøm. Drengene har lavet en Gin & Tonic som applaus til den danske gin producent Henrik Hammer, manden bag den anerkendte og karakteristiske Geranium gin – og det har de gjort godt.

I 2009 præsenterede Henrik Hammer, sit bud på en gin der ville lidt mere end de fleste andre og det har den villet siden. Herhjemme er geranium mange gode ting – gin, michelinrestaurant og en fin lille blomst. Og blomsten er da også årsag til Geranium Ginens navn. Den indgår nemlig sammen med enebær, citrus, koriander og andre sager i fremstillingen af den ædle drik. Blomsten giver både til smag og duft og er sammen med nuancerne af citrus, det der gør den særlig.

Men nu tilbage til det vigtige; Strøms Hammer Tonic! Den er naturligvis lavet på Geranium Gin og tonicen er fra Fever Three. Jokeren er isen – for den har nemlig fået Campari. Det betyder, at i takt med at isen smelter, får din Gin & Tonic et sødligt/bittert twist, som fremhæver ginens dejlige smag.

På Strøm har de nogle geniale isterning-støbere, som gør at isterningerne bliver kuglerunde og din drink ligner en million – du kan selv se billedet. Sådan nogle har jeg desværre ikke, men der findes et genialt tip til hjemmebaren.

hammer

Den lidt alternative løsning kan du nemlig lave i bunden af en tupperware/plastikboks/you name it. Du skal bruge 20% Campari og 80% vand. Der er så meget sukker i Campari (og selvfølgelig også alkohol), at du aldrig får den til at fryse, hvis ikke du blander den op. Og så er det jo heller ikke meningen, at din G&T skal druknes i den røde masse. Hvis du er en overskudsbombe, så kog vandet du laver isterninger af, så bliver de nemlig klare og du undgår den grumsede hvide kant. Held blandingen i en plastikboks, gerne en der er så stor, at din is kommer til at ligge i bunden. På den måde er det meget nemmere at hakke den ud.

Når den er frosset, er du good to go! Hak isen ud i store chunks. Det sørger for en fest i dit glas. Mix din Gin & Tonic – min egen plejer jeg at mixe 1/3 gin – 2/3 tonic, men det er jo en smagssag.

Bonus ved en Hammer Tonic er, at det ser piv-lækkert ud, din G&T vil være ispiskende kold uden at blive vandet og så vil der typisk være is nok i glasset til en re-fill!

Have a good one and have fun

– Iben

346

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.