billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink KEW Organic Gin & Tonic

Der er økologiske forårsfornemmelser på WhyNotGin i dag med den smukke KEW Organic Gin.

KEW Organic Gin laves på London Distillery Company. Samme sted som også laver Dodd’s Gin, og selvom Dodd’s Gin også har et helt særligt bynært forhold med botanicals som lokal honning fra det nordlige London, har KEW Organic Gin taget det skridtet videre.

Der er nemlig indledt et samarbejde med Den Kongelige Botaniske Have i Kew. Master Distiller Darren Rook har fået en helt særlig tilladelse til at gå om bord i haven og på rov efter botanicals til sin gin. Om det er en ordre, der er kommet direkte fra det britiske kongehus melder historien ikke noget om, men det er er noget med, at også de, er særligt glade for en G&T i ny og næ.

Tilladelsen til at ”go loose” blandt havens botaniske skatte er formentlig forklaringen på ginnens uhørt mange botnaicals. Darren har bekendt, at han havde en idé om at lave en gin med kun 4 forskellige botanicals. Efter en tur i haven formåede han at begrænse sig fra oprindeligt 48 til blot 44 forskellige smagsgivere. Ud af de 44 botanicals, som man finder i KEW Organic Gin, er de 27 af dem fra KEW Garden, hvor 6 af dem, er forskellige sorter af lavendel, med hver sin duft og DNA.

Der er heller ikke én, men to slags enebær, både bulgarske og italienske, intet mindre end 5 forskellige varianter af citrus: citron, lime, pink grapefrugt skræl, appelsinskræl og bergamot skræl. Fra Kew Garden stammer bl.a. rosmarin, lavendel blomst, galangarod og passionsblomst – en plante der ser ret kødædende ud, hvis man skulle finde på at google den.

Planen er, at der i KEW Garden skal anlægges et særligt gin-bed, hvor de forskellige blomster, urter og planter ikke bare skal pryde haven, men sidenhen blive til smuk gin.

På trods af de mange forskellige slags lavendel og andre blomster er der langt fra tale om en blomstret eller parfumeret gin. Kew Organic Gin er et mesterværk, smukt balanceret, med en fantastisk sprød, men tør enebærprofil, floral kompleksitet og en spændende citrus. Alt det du ønsker dig af en klassisk gin med et fuldstændig nyt og nutidigt twist.

KEW Gin holder en alkoholprocent på 46% – altså i den tungere ende af skalaen. Og udover masser af alkohol er der også enormt mange æreriske olier i ginen fra de mange botanicals. Noget man fornemmer ret tydeligt, hvis man smager på ginen neat, da den har en let olieret struktur.

Jeg har matchet KEW Organic Gin med en helt ny og tilmed økologisk tonicvand, Nordic Tonic Water, som bl.a. er lavet af Mikael Nilsson, en af de drivende kræfter bag cocktailbaren STRØM i København. Tonicen har en forsigtig bitterhed fra naturlig kinin og behagelig citrussmag. En mild tonicvand.

Jeg har været på jagt efter lavendelblomst til at garnere min Gin & Tonic med, men har til sidst kastet håndklædet i ringen og tyet til et rigtig godt februar-alternativ: rosmarin og økologisk (naturligvis) appelsinskal.

IMG_0084 2

Skulle du være gået hen og blevet lidt lækker-tørstig og måske endda lidt lun på KEW Organic Gin, er det så heldigt, at du kan smage den d. 14. feb. når WhyNotGin afholder Gin & Tonic Workshop i Kødbyen.
Køb billet her!

Skål & God Weekend

IMG_0109 2

IMG_0107 2

IMG_0086 2

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.