billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink med Caorunn Gin & lidt twist

Jeg ved godt at 1. maj, for de fleste, ser sådan her ud; øl > gin. Men til dem der skulle have en præference, har jeg fundet noget virkelig godt frem!

Uges #fredagsdrink har været noget tid undervejs, men nu er den endelig parat til, at skulle leve sit liv på WhyNotGin. Der er flere grunde til forsinkelsen, en af dem er simpelthen at, jeg ikke har kunne nøjes med en enkelt gin drinks til weekenden – så hey, der er to i én i dag!

Det handler om den skotske gin, Caorunn, der på en og samme tid formår, at leve op til stolte keltiske traditioner, med produktionsteknikker, der strækker sig tilbage til 1920’erne og samtidig leverer sit bud på, hvordan moderne gin også kan smage. Og det endda lige midt i whisky landets højborg. Caorunn er nemlig destilleret i det skotske højland midt i Cairngorm National Park.

Caorunn Gin er lavet på 11 forskellige botanikals, de traditionelle tæller enebær, angelikarod, citronskal, cassiabark, korianderfrø og appelsinskal. Det er alle sammen klassiske gin botanicals og ikke så opsigtsvækkende. Hvad der derimod forankrer ginen til de keltiske rødder, er de 5 botanicals, der vokser vildt i national parken omkring destilleriet. Der er tale om mælkebøtte, rønnebør, porse, lyng og æble. Altså virkelig atypiske ingredienser at komme i sin gin!

Men det lader til, at de har tænkt sig om, folkene bag den komplekse gin & tonic-gin. Flaskens femstjernede facon symboliserer nemlig hver af de 5 keltiske ingredienser – og så skulle rønnebær efter sigende hedde caorunn på oldgammelt keltisk! Så den røde tråd er der fuldstændig styr på.

6

Men nu til det, det hele handler om; Caorunn smager komplekst og absolut bedst med tonic. Det er svært at forklare noterne af mælkebøtte og rønnebær, men både dufte og smag er floral, frugtig og parfumeret.

Til gengæld er Caorunn Gin genial sammen med Fever Three tonic vand og tynde skiver af æble. Det er helt utroligt så lækkert og sødmefuldt det bliver i sådan en servering. Mega like herfra! Faktisk bliver jeg stadig lidt imponeret over, hvor anderledes og unik smagen er med æble, frem for en typisk G&T-servering med citron. Jeg vil også være ærlig og indrømme, at det var den nemme og selvskrevne servering af Caorunn.

Den anden har taget lidt længere tid, at få kringlet, men har ikke mindre varme anbefalinger med på vejen. Det handler om twisted. Jeg har nemlig gerne ville fremelske ginens æblenuancer og det har jeg gjort med Brænderiet Enghavens Pommeau, en æblesnaps lavet på danske Belle de Boskoop, en æblesort til dem der ikke er helt nede med den slags.

Det er let og lækkert og gøres sådan her:

  • hæld 50 ml. Caorunn Gin i et glas med is
  • tilsæt 100 ml. af Brænderiet Enghavens Pommeau
  • og ca. 200 ml. Fentimans Tonic.
  • Rør rundt & garner med tynde skiver af æble

9.1

Og vupti du har en skarphed i din friske og sødmefulde æble sjus! Men lov at du bruger Fentimans, det er absolut et most at tilføre drinken den ‘parfumerede’, søde skarphed fra tonicen. I forhold til æblesnapsen, har jeg virkelig ledt længe efter det rigtige ’æble-alternativ’ og Brænderiet Enghaven havde lige nøjagtig det jeg ledte efter. En krydret og klar smag af æble og stadig god kant. De har forresten alt mulig lækkert, tjek selv her.

Rigtig god kampdag & weekend

/Iben

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.