billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink numero uno – en nationaldrik

#Fredagsdrink er den ugentlige gin-baserede drink jeg poster på bloggen, om fredagen selvsagt. Det er selvfølgelig også den, jeg selv drikker, når det er blevet fyraften – måske du har lyst til at drikke med eller lade dig inspirere? Du er i hvert fald mere end velkommen.

Den aller første #Fredagsdrink nogenside, har jeg ikke haft problemer med at beslutte mig for – til gengæld har jeg prøvesmagt den et utal af gange og den er godkendt, hver evig eneste gang! Den er langt fra banebrydende inden for feltet, men den må heller ikke undervurderes. Da jeg holder efterårsferie på Gran Canaria er det naturligvis øens nationaldrik – Gin & Tonic. (Måske det med nationaldrikken er en røver, men antallet af konsumerede GT’er taget i betragting, må det snart være tæt på).

Udvalget af gin i det lokale supermarked er breathtaking (især hvis man nørder bare lidt), så det har taget lidt tid at vælge. Valget faldt dog på den lidt kontroversielle, af udseende og navn, Bulldog. På trods af dens bastante fremtoning er ginen indeni rund og lækker med undertoner af citrus. Meget rammende står der på flaskens etikette; “Meeting all oppositions with brilliant character and a palatable disposition. Respect its spirit and it will remain forever loyal”. Det tvivler jeg ikke på og er bestemt en genganger i mit eget slæng.

Udvalget af tonicvand står ikke tilbage for udvalget af gin. Her findes de i alle afarter med og uden tvist i smagen, med og uden sukker, store som små. Men da nu Nørdic tonic rendte med sejren i onsdagens test af tonicvand, var det oplagt at forsøge, at matche de to. Og heldigvis er + og + endnu mere plus i det her tilfælde. Jeg synes, at ginen er en anelse sød i sin smag sammen med Nørdic og har altså ikke den ellers velkendte tørre smag, som en “traditionel G&T” godt kan have. Faktisk synes jeg, at den friske og feminine smag er langt fra, hvad jeg forbinder med en Bulldog, men måske den effekt først rammer senere?!

Forholdet mellem hvor meget gin og hvor meget tonic, afhænger jo udelukkende af smag og behag – nogle er til en fire-fingers og andre kan nøjes med mindre – jeg kan bedst li’ 1/3 gin og 2/3 tonic. Og for guds skyld is! Så på min anbefaling kan du roligt servere følgende for weekendens date, ven, veninde, kæreste, kone, far, mor, you name it – den virker hele vejen rundt:

  • 2 cl. Bulldog Gin
  • 4 cl. Nørdic Tonic
  • Hvis du rigtig skal imponere så ty lime, den er sikker

Rigtig god weekend

Iben

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.