billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

#Fredagsdrink – sommerhit & efterårsklassiker med Slåen Gin

Okay okay okay, jeg har været lidt langsom i optrækket, når det handler om fænomenet flavoured gin. Lige så hurtig jeg har været til at tale for tonicvand med variationer (læs her), lige så langsom har jeg været til at anerkende hyldeblomstgin, rabarbergin, kvædegin og alle de andre gin med smag, som en egentlig gin-kategori. Jeg ææælsker gin (surprise), især enebærsmagen – jo mere ’gran’ jo bedre. Det er formentlig også derfor jeg har tænkt, at Flavored Gin er til dem, der ikke kan li’ ‘rigtig’ gin, men som gerne ville være med i ’klubben’. Alle skal blive klogere, heldigvis også mig, så nu har jeg beslutte mig for at komme ind i kampen og kigge nærmere på den her ”nye” gin-stil, der har så uendeligt meget at byde på.

En gin-stil der i virkeligheden slet ikke er så ny og farlig, for jeg har jo været fan af Sloe Gin eller Slåen Gin som vi kalder det herhjemme i årevis. En gin-stil, der har været en del af engelske traditioner i en menneskealder, ligesom resten af gin-slægten og samtidig smager piv-godt. Slåen Gin har faktisk også været hovedrolleindehaver, i én af sommers helt store WhyNotGin-hittere. Nogle drak Aperol Sprits, andre Sloe Gin & Lemon Tonic.

IMG_8336.1

Slåen Gin er som sagt et engelsk fænomen, der stammer fra de landlige regioner, hvor enhver husmor med respekt for sig selv, har samlet slåenbær og lavet sin egen Slåen Gin i efterårssæsonen. Simpelthen så der var noget godt at servere senere på året – særligt ved juletid, hvor Slåen Gin stadig er en del af menuen i mange engelske hjem. Plymouth Sloe Gin er fx lavet på en opskrift der er dateret helt tilbage til 1883.

IMG_8331.1

Skulle du få lyst, kan du sagtnes selv kaste dig ud i et eventyr der handler om Slåen Gin, for lige om lidt er der slåenbær i massevis rundt om i det danske land. Det eneste du mere behøver er sukker og en god gin. Jeg har desværre ikke (endnu) en opskrift jeg kan dele, men det kan jo være det kommer. Imellem tiden kan jeg stå indenfor Plymouth’s version som gør det fremragende i #fredagsdrink’en i dag.

Plymouth Sloe Gin holder 26% i alkoholstyrke, et niveau der er meget almindeligt for slåen-kategorien og flere af de flavoured gin. Den smager af modne kirsebær eller blommer, du ved, sensommer frugt, der er dejlig solmodent, med en bitterhed og kant fra ginens enebær. Hvis man drikker Plymouth Sloe Gin neat kan man også fornemme de lidt sødere mandel/marcipannoter, som er et af slåenbærrets karakteristika.

Til WhyNotGin’s Gin & Tonic Pop Up Bar d. 8. Juli (læs mere her) var der også Sloe Gin & Lemon Tonic på menuen – der stod sådan her på cocktialkortet:

“Er du til en lidt sødere cocktail med en lækker læskende friskhed over sig, vil du kunne li’ de søde slåenbær, der har en svag smag af mandel/marcipan – sammen med den let bitre og friske Lemon Tonic, får du en feminin og frisk Gin & Tonic med lidt lavere alkoholprocent end kortets øvrige cocktails”

Du lykkes forholdsvis let og uden besvær med dagens #fredagsdrink sådan her:

  • Find et fint glas
  • Put en god håndfuld isterninger i
  • Skænk 5 cl. Plymouth Sloe Gin op
  • Top med Lemon Tonic – Fever-Tree har et godt bud på sådan én, men også den danske Barmacist Lemon Fizz vil være et godt alternativ
  • Garnér med et halvt jordbær og en båd frisk lime
IMG_8346.1
5 cl Plymouth Sloe Gin over masser af is
IMG_8353.1
Plymouth Sloe Gin & Lemon Tonic

Jeg har haft anledning til at servere det her twist på en Gin & Tonic (der står jo gin på den ene flaske og tonic på den anden, så der er vel tale om en GT?!) flere gange hen over sommeren og den hitter – I promise!

Køb din Plymouth Sloe Gin her

Skål & Go’ weekend

/Iben

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.