billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

G-vine Gin & tonic med et strejf af lavendel

Først på sommeren var jeg på Mallorca, hvor et af de primære formål var at drikke gin. Det er altid lidt af et tidskrævende udskilningsløb, når jeg provianterer gin til terrassen, men på Mallorca fik jeg heldigvis begrænset mig til fire flasker – vi var jo væk fem hele dage.

Min march frem og tilbage, op og ned af gangene med gin og efterfølgende dem med tonic, var tilsyneladende ikke gået ubemærket hen. I hvert fald ikke for en yngre spansk herre, der henvendte sig, for at se hvilken kombination af gin og tonic de første 40 minutter havde affødt. Han talte ikke et ord engelsk og mit skolespanske er desværre rimelig rusten efterhånden, men hvad betyder det, når vi kommunikere ginsk!

Han fik i hvert fald forklaret mig, at hvis jeg absolut skulle drikke fransk gin, mere præcist G-vine, på Mallorca, så skulle jeg saftsusme også gøre det ordenligt. Han forsvandt kortvarigt, men kom så tilbage med en fire-pak Tónica Schweppes Premium Azahar y Lavenda. Så er der jo kun ét at gøre; smil og sig muchas gracias señor!

Moralen i dette lille gin-eventyr er helt sikkert altid at tage imod Gin & Tonic-fif fra lokale, hvis man rejser til en af verdens største Gin & Tonic nationer, som eksempelvis Spanien.

Kombinationen af den franske G-vine Gin og Schweppes med orangeblomst og lavendel er nemlig super genial og ikke mindst original. Er du hardcore gin fanatiker bliver du sikkert skuffet, fordi smagen mest af alt minder om søde vingummier – uden at være hverken syntetisk eller parfumeret.

Men ak! Man kan jo ikke få Tónica Schweppes Premium Azahar y Lavenda hjemme i København – heldigvis er der ikke samme udfordring med G-vine Gin, som man bl.a. finder hos Vinoble. Hvad gør man så, når man vil prøve at dele ud af sine eksotiske oplevelser fra palmeøen Mallorca – man går i laboratoriet og koger lavendelsirup!

2

4 5

6

9

Nogle ville mene, at det var en del menageri for en Gin & Tonic, men jeg synes bestemt ikke, at der er tale om spor for meget, når det kommer til en fænomenal sensommer GT.

Min hjemmelavede lavendelsirup bruger jeg, til at pifte min egen tonic op og på den måde som et substitut for Schweppes premium tónica med et hint af orangeblomst og lavendel. Opskriften er idiotsikker:

Lavendelsirup

  • 2 dl hvid sukker
  • 5 dl vand
  • lavendelblomster og kviste
  • En håndfuld peberkorn

Faktisk er det lige så nemt som at lave simple sirup, man skal bare huske at komme lavendelkviste og peber ned i gryden – det lykkedes upåklageligt for mig!

Om G’Vine Gin
Hvis du savner lidt insights på hvorfor G-vine Floraison Gin er noget særligt og hvorfor pokker den kræver sin helt egen sirup, så vil jeg straks indskyde at den langt fra har behov for et islæt af lavendel, men at det smager virkelig dejligt og høster anseelig anerkendelse ved servering.

G-vine er destilleret i den franske Cognac region og lavet på en base af infuseret og destilleret drue spiritus, som tilfører ginnen en blød, men heftig karakter. Ikke overraskende er ginnen frisk og floral, men langt fra enebær-domineret, som ellers er et klassisk gin kendetegn. Jeg synes det er forfriskende, med lidt forandring til sensommerens gin & tonic.

Drue spiritussen, som er en del af basen i G-vine, er desuden destilleret med ingefær, lakrids, kanel, grøn kardemomme, koriander, java peber, muskat, lime og grønne druer. Det betyder altså, at holder man sig til tommelfingerreglen, om at garnere sin GT med noget der allerede lever i ginen, er der masser af muligheder – både ingefær, grønne druer & peber gør det godt.

G&T
Når det helt store mesterstykke af en G-vine Gin & Tonic skal serveres, så fyld glasset med is, tilsæt 4-5 cl. G-vine Gin, en teske lavendelsirup og rør rundt og tilsidst top med god tonic, jeg brugte San Pellegrino Tonica. Garner med en lavendelblomst eller en smule appelsinskal der twistes udover kanten af glasset – og violá, det er næsten som at være tilbage på Mallorca.

God fornøjelse

/Iben

2015-06-25 19.03.58

Flere spændende indlæg om gin

Vil du se mit smukke ginbord?

Jeg har i ræ’tig ræ’tig lang tid ønsket mig et ræ’tig pænt (og al’ for dyrt) barbord. Nu har jeg