billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Gin–eventyr i London

Ethvert gin-eventyr bør begynde i London, verdens gin-hovedstad, der sågar ligger navn til den mest anerkendte produktionsmetode, når det kommer til gin, nemlig London Dry Gin.

For et par uger siden var jeg så heldig selv at være med i et vaske ægte gin-eventyr i selvsamme hovedstad. Det var en varm juli-weekend med besøg i gin-laboratoriet ved Highgate, gin-drinks og dans i måneskin, gin-shopping og selvfølgelig masser af gin til Street Feast. Skal du selv til London giver jeg her et par gode bud på gin-events.

Fredagen startede med besøg i Highgate, det nordlige London, hvor idyllen stod i fuld flor og mest af alt mindende om Wisteria Lane fra Desperate Housewives. En villavej der inviterer til forventninger om, at der bag facaden og de smukke rosenbed, gemmer sig saftigste hemmeligheder. Og skuffet blev jeg langt fra da Hilary, gift med Ian Hart, manden og hjernen bad Sacred Gin, åbnede hoveddøren og bød os indenfor. Vi kom ind i en stue, der snildt kunne have være en scene fra Breaking Bad – ja Desperate Housewives møder Breaking Bad lige midt i det mondæne Highgate, pretty awesome! Jeg tog lidt billeder og synes de skal fortælle den primære historie om Sacred Gin – vil du læse mere har jeg skrevet om ginen her.

IMG_2989
Villavejen der huser the lab of Sacred Gin
IMG_0071
Sacred Gin i flere afskygninger
7
Ian Hart forklarer hvordan han er ved at destillere korianderfrø til næste batch af Sacred Gin. Frøene ligger i beholderen i midten af billedet, den med sort indhold. Det sjove er, at farve ikke destilleres, så ekstrakten bliver klar efter den har været igennem apparatet.
5
Ian Hart tilsætter sprit der har trukket med korianderfrø og gør klar til destillering.
6
Ved at destillerer under varkum – altså ved smagere varme, bevares botanicalens smag bedre. Forestil dig hvordan en en kogt appelsin smager sammenlignet med en frisk – ja mere a la marmelade.
1
Børnene er flyttet hjemmefra, men matriklens legehus har aldrig haft en bedre funktion! Her opbevares de forskellige ekstrakter, der ligger i blød med friske, økologiske botanicals.

IMG_3002

IMG_3004
Det ser ikke ud af meget, men her er for titusindvis af kroner Madagascar vanilje – nok til en del flasker Sacred Gin
IMG_3014
Frisk grape skræl
8
Vigtigst af alle ginens særlige nuancer – enebæren!
3
Ian Hart i aktion – bag ham står hans seneste projekt, nemlig whisky produktion.
IMG_0028
Goodiebag fra Ian & Hilary. Tusind tak fordi WhyNotGin måtte komme på besøg og opleve behind the scene hos Sacred Gin – det var en kæmpe oplevelse!

Sacred Gin/Hilary & Ian’s hjem er desværre ikke åbent for offentlige rundvisninger, men heldigvis er der flere af de store destillerier i London, der giver mulighed for rundvisninger og smagninger. Du kan bl.a. besøge Sipsmith Distillery, Beefeater Distillery, The London Distillery Company og City of London Distillery.

Fredag aften drak vi gin-drinks og dansede på Dalston Roof Park, som man ikke skal aflægge besøge pga. udvalget af gin, men mere hvis man gerne vil hænge ud sammen med londonerne selv. Her vender DJ’en rigtige Lp’er, imens britterne slår sig løs på ’dansegulvet’ omgivet af skyline og stjernehimmel, nogle sipper rosé, andre IPA eller gin-sjusser – det virkede for os! Det hemmelige steder finder du skråt over gaden fra Dalston Station og er bestemt de £5 værd, det koster at få et års adgang til tagterrassen, hvor du i øvrigt i dagtimerne kan deltage i yoga hold og meget andet godt.

IMG_0045
Dalston Roof Park by night

IMG_0046

Lørdag aften endte vi mere eller mindre tilfældigt til Street Feast, som er et overdådigt madmarked inklusiv rom-bar, whisky hjørne, men størst af alle gin-loungen! Udvalget var overvældende med alt fra G-vine til Sacred, Jensen, Old English, og meget meget mere. Jeg kom i hvert fald ikke i tanke om nogle ginner der umiddelbart manglede, til gengæld var priserne rimelige fra £5 til £10.

Det viser sig at det rent faktisk er drengene bag verdens nok mest berømte cocktail bar Milk and Honey, der står bag Street Feast – lad mig sige det sådan her: de drenge ved hvordan man stabler en fest på benene, så er du i London i løbet af sommeren, er det et absolut must at lægge vejen forbi Street Feast torsdag, fredag, lørdag eller søndag. Det er alle 3 pund værd, det koster at ‘komme ind’. Hvis du selv vil lave lidt research så tjek deres hjemmeside eller Instagram @streetfeastldn.

IMG_0037
Street Feast
IMG_0061
Gin Lane
IMG_0063
En gin oase midt i London

IMG_0062

IMG_0050

IMG_0032

IMG_0036
The Gin Lounge

IMG_0033

London er et fantastisk sted og jeg håber, at jeg snart skal tilbage og besøge spændende destillerier, drikke sprøde cocktails og danse i måneskin.

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.