billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Gin & Tonic Bar i Palma

Jeg elsker Mallorca og i særdeleshed Palma. I min optik har byen en perfekt størrelse og et virkelig velassorteret udvalg af barer, restauranter, shopping og strand i gå/bus-afstand. Der er alt fra Michelin restauranter til små hemmelige kældre, der byder på pintxos og cava til 1,5€ stykket. Og så er der jo utallige muligheder for at få sig en seriøs veltilberedt Gin & Tonic.

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil dele mine tips til Gin & Tonic Barer i Palma, så her får i en lille opdateret liste over mine egne favoritter. Jeg rater fra 1-5, hvor 5 er verdensklasse.

Brassclub

Hvor: Paseo Mallorca 3407012 Palma de Mallorca
$$$: ca. 11€ for en virkelig lækker Gin & Tonic. Absolut value for money.
Rating: ***** – s
kulle jeg have én G&T i Palma blev det her!

En af byens mest ambitiøse cocktailbarer! Udvalget af kvalitetsspiritus er helt i top og repræsenterer det bedste fra hele verden, ikke kun hvad angår gin. De serverer alt fra klassikere til mere eksperimenterende ”smoked” cocktails. Og så bliver der kælet for detaljen i hver eneste Gin & Tonic.

Spørg efter deres Gin & Tonic Menu. Her har de udvalgt ca. 8 forskellige gin, der har noget interessant at byde på. Har du lyst til selv at vælge, så gå med ind i baren. Der er også en del tonic at vælge imellem, men beder du ikke om nogen specifik, bruger de Schweppes Premium Tonicá. Garnish’en er nøje udvalgt, med respekt for ginen. Der er ikke for meget og ikke for lidt. Den er helt perfekt.

Til alle bestillinger serveres vand og snacks uden ekstra beregning. Vi nåede både at få nødder og popcorn.

Der er borde både inde og ude. Jeg er vild med at svinge forbi Brassclub før mad, men efter mad er der lidt mere fart på. Klientellet er voksent og kvalitetsbevidst.

Ginbo Bar

Hvor: Passeig de Mallorca, 14A, 07012 Palma
$$$: 11-17€ for en Gin & Tonic
Rating: ****

Her finder du formentlig Palmas største og mest imponerende udvalg, med hundredevis af forskellige ginner bag baren. Der er 3 forskellige tonic; Schweppes Premium Tonicá, Fever-Tree Indian Tonic water og Thomas Henry Indian Tonic water.

Første gang jeg besøgte Ginbo Bar (i 2014) var jeg mildest talt blæst bagover af imponade. Det var én af de aller første gange, jeg oplevede jordbær og rosmarin i en Gin & Tonic (dog ikke i samme drink, bevares), men garnish-elementet er sidenhen droslet væsentlig ned. De bruger typisk appelsin- eller citronskal og selvfølgelig agurk i Hendricks. Det er lækkert, men det er ikke dybt imponerende.

Ginbo Bar virker både om eftermiddagen, før mad og efter mad. I nattetimerne bliver der skuret op for musikken og ned for lyset – hvad mere kan man så ønske sig.

Der er både mulighed for at sidde ude, inde og i baren.

Abaco

Hvor: Calle San Juan, 1, 07012 Palma de Mallorca, 
$$$: 16-20€
Rating: ****

Er det din første gang i Palma må du forbi kulturinstitutionen Abaco. Forstil dig Aladdins hemmelige hule, gemt bag en tung port i hjertet af den gamle bydel i Palma. Det er en oase med springvand og smukke fuglebure, ekstravagante frugtanretninger og en fornemmelse af overflod, der hører en svunden tidsalder til. Jeg siger ikke mere – resten skal opleves.

Prisen er i den dyrere ende, men jeg synes det er pengene værd. Thomas (min kæreste) synes man får bedre cocktails andre steder i byen, for færre penge, men det er ikke den primære pointe med at besøge Abaco. Nyd det – oplev det.

Du kan både sidde inde og ude – gå efter gårdhaven og husk at kigge efter stjerne.

The Lab Cocktail Bar

Hvor: Carrer de Sant Magí, 22, 07013 Palma,
$$$: ca. 11-15€
Rating: ****

I området omkring The Lab Cocktail Bar hænger de unge spanier selv ud. Der er lidt mere fart på og skønne Gin & Tonics at finde. Jeg var ikke forbi The Lab denne gang, men jeg har tidligere fået delikate Gin & Tonics på adressen.

Der er mulighed for at sidde langs fortovet, men der er flest pladser indenfor.

Idem Cocktail Bar

Hvor: Carrer de Sant Magí, 15, 07013 Palm
$$$: 9€ for en stor Gin & Tonic
Rating: ***

Her har jeg kun været en enkelt gang. Men der blev sørme kræset for de to Gin & Tonic vi fik. Udvalget er begrænset, vi er nok nede på ”bare” 20 forskellige ginner. Til gengæld er garnish-gamet top notch. Stemningen er fræk?! Tror jeg. Forstil dig en kombination af filmen Eyes Wide Shut og noget der kunne være en indledende seance til 50 Shades of Grey. Besøg det, hvis du er i området. Det er sjovt!

Bonus tip til Palma: Jeg har en svaghed for mexicansk mad. Ikke Santa Maria Tex Mex, men ægte veltilberedt mexi mad! I gaden Carrer de la Fábrica 29 ligger Primo Taqueria, hvor de serverer de bedste tocos, jeg har fået udenfor Mexico! Oh my, det er lækkert!

Jeg har tidligere blogget om hvor man shopper gin (læs her), hvor man drikker gin (læs her) og hvor man finder fræk garnish til sin G&T (læs her)

Hvem der bare sku’ til Palma…
Kh Iben

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.