billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Gin & Tonic Guide på Mallorca #2 – Hvor skal du drikke gin?

Spanien er et gin-paradis uden lige. Her kan du ikke havne i ret mange barer, uden at udvalget af gin tæller de første 20 valgmuligheder – og heldigvis er Mallorca ingen undtagelse! Spanierne er pjattet med Gin & Tonic og derfor er serveringerne gennemførte og pompøse. Det vil ikke tage dig ret lang tid at lokalisere en bar, der serverer store bowler af GT, hvorfor dagens indlæg kan virke en smule overflødigt. Og så alligevel – jeg har sammensat en liste med barer, som jeg synes er et besøg værd, hvis man alligevel er på de kanter. Steder der gør sig lidt mere umage og har et lidt vildere udvalg end det ellers høje bundniveau, spanierne lægger for dagen.

Første og selvskrevne stop på ruten er Ginbo som findes på adressen Passeig Mallorca, 14A, lige midt i Palma. Det er absolut øens mest dedikerede gin bar, som har mere end 120 forskellige ginner og 10 forskellige tonic at byde på. Er dit slæng ikke lige så meget nede med gin, som du er, bliver det intet problem at overtale dem til at slå sig ned anyway, der er nemlig masser af andre kreative og super lækre cocktails på kortet. Men er du til gin så gå efter en GT! Drengene bag baren har netop vundet en pris i konkurrencen World Class, som både bevidner om deres værd og niveau. En GT, hvor der er nusset om detaljerne, koster fra 11€ og er bestemt pengene værd. Kommer du sidst på eftermiddagen/først på aftenen er der masser af tid til at sludre – særligt hvis det er om gin. Kommer du fredag eller lørdag sen aften/nat er det nok Palmas bedst besøgte bar og der er derfor mere travlt.

2015-06-23 21.12.54

2015-06-23 21.13.41-1

2015-06-23 21.19.32

2015-06-23 21.26.29 Går man lidt længere op af Passeig Mallorca løber man ind i flere eminente tapasbarer, hvor man med fordel kan gøre stop, men fortsætter man sin færd, rammer man Brassclub, der holder til i nummer 34. Brassclub er endnu et eksempel på øens avancerede cocktailkultur og byder på alt hvad hjertet begærer indenfor feltet, både klassikerne og de mere nytænkende sjusser. Finder du en plads i baren, har du mulighed for at danne dig et overblik over stedets mere end 70 ginner og endnu flere rom. Stemningen er en anelse posh, men stadig enormt imødekommende. Priserne ligger mellem 10-15€ for en cocktail.

2015-06-26 23.44.19

2015-06-26 23.42.54

Et andet sted, som giver mulighed for at kombinere det behagelige med det nødvendige – her tænker jeg på noget at spise, imens man drikker dejlig gin – er et besøge hos Patron Lunares. En mexicansk inspireret restaurant – en af øens hippeste og her de ’tjekkede typer’ får lidt at leve af. Jeg var ikke selv sønderligt imponeret om maden, med undtagelse af guacamole-hittet, du selv støder ved bordet. Til gengæld var Jim Tóni’en (Gin & Tonic med et twist af Aperol) både iskold og meget tiltrængt, da jeg aflagde stedet et besøg. Patron Lunares holder til i den hyggelige gade Carrer de la Fàbrica, i nummer 30.

2015-06-23 21.53.27

1

2015-06-23 22.09.05

Mit næste bud på en cocktail opleveles i Palma er på baren Abaco. Nok øens sejeste, skæveste og sjoveste turistattraktion. Du skal finde gaden Calle San Juan og derfra lokalisere en stor port – bag porten finder du en hule, der snildt kunne være et Disney eventyr værdigt i bedste Aladdin stil. Den friske frugt flyder nemlig ud over det, der ligner hemmelige skatte, enorme kunstværker fremtoner på væggene og tjenerne er i fuld Aladdin-mundering. Kæmper du dig 20-30 meter igennem al denne hurlumhej, havner du i den mest vidunderlige gårdhave, hvor klassisk musik vil fylde dine øre, mens yndige fugle kvidre fra forskellige volierer og levende lys oplyser havens fontæne. Det er ikke et sted, man skal aflægge besøg, hvis man er ude efter en intim og intens gin-oplevelse, men istedet, hvis man har lyst til at se noget man aldrig har set før, spise en udsøgt dessert eller drikke en klassisk cocktail. Det er en anelse pricey, cocktails til 16€ stykket, men absolut oplevelsen værd, hvis du spørger mig.

2015-06-24 23.35.40-1

Det sidste stop på ruten, der er med på listen i denne omgang, er restaurant og lounge Esbaluard, som udover iskolde cocktails byder på byens måske bedste udsigt. Og det er da også den, jeg synes, man skal have for øje, hvis man aflægger stedet et besøg. Den ligger nemlig lidt oppe og giver direkte udsigt til byens lystbådehavn, til katedralen og hele bugten. Taster man den ind på google maps så gå efter Porta de Sta. Catalina nr. 10.

2015-06-27 01.09.30

Jeg håber at indlægget vil give dig og dine rejsekammerater lige så mange gode oplevelser, som det har givet mig! Men er du alligevel mere til en GT på terrassen så læs det her indlæg, om hvor du bør proviantere gin i Spanien.

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.