billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Gin & Tonic Guide på Mallorca #3 – Her finder du sublim garniture til din GT

Indrømmet; jeg holder vældig meget af Mallorca, og det var da også på disse kanter, at konceptet til WhyNotGin udsprang for snart et år siden. Det betyder selvfølgelig, at når jeg kommer hjem til øen, er der kun én national drink at ty til – selvsagt Gin y Tónica. Jeg har derfor lavet 3 mini-gin-guides til Mallorca for at dele ud af gin-glæden. I første indlæg (som du finder her) er der fif til gin provianteringen både i forhold til udvalg og pris. I indlæg nummer 2 (som du finder her) har jeg lavet en liste over barer, der har gjort sig ekstra umage i forhold til gin-kortet og i sidste og nærværende indlæg kommer jeg med input og idéer til indkøb af GT garnish når man alligevel er på de kanter og muligheden byder sig.

Drinken Gin y Tónica har en hel særlig plads i den spanske kultur og er vel snart på niveau med den spanske biksemad, nemlig paella og den kolde rødvin, sangria. Noget spanierne selv værtsætter og indtager alle vegne og hele tiden.

Den slags subkultur afføder altid diverse marketing tiltag, som eksempel er jeg selv kommet hjem med et Gin-&-Tonic-te-kit, som kan bruges til at give drinken et twist. Jeg har ikke afprøvet det endnu, mest fordi jeg ikke helt ved hvad jeg skal synes om det, om end jeg smed næsten 7€ efter sådan en omgang tør te.

2

Hvad jeg derimod vil opfordre til, er at besøge en af Palma’s 4 markeder, som er der de lokale selv handler ind. Det er her hummerne er levende, fisken spræller på den kolde tøris, ostene er stablet i mands højde og friske frugt, der er høstet et kvarter uden for byen, fremtoner i endeløse gange. Det er naturligvis her du finder din bedste GT garnish!

2015-06-26 08.52.40

2015-06-26 09.40.22

2015-06-26 09.41.04

2015-06-26 09.41.37

Palmas største marked hedder Mercat Municipal de l’Olivar og findes på Plaza Olivar nr. 4. Her kan du finde alt du nogensinde kan drømme om at garnere din GT med og oveni købet få lidt sortfodsskinke med hjem til eftermiddagens GT session. Vi taler om alverdens friske krydderurter; salvie, citrontimian, koriander, rosmarin, mynte og jaa you name it. Hvis du er mere kreativ og går efter oliven og andre delikatesser, er det også en mulighed. Endelig findes der den her vidunderlige bod med alverdens tørrede krydderier. Du finder enebær, kardemomme, et hav af forskellige peber sorter og det guddommelige krydderi, der nærmest er umuligt at opstøve andre steder, med mindre du er klar til at give din syge moster i bytte, nemlig tonkabønnen. En lille grim sort bønne med den vildeste karakter. Den dufter fuldstændig himmelsk – en blanding af vanilje, mandler, kanel og så af sig selv. Jeg kan desværre ikke forklare det bedre.

2015-06-26 09.35.00

2015-06-26 09.35.23

2015-06-26 09.35.11

Men hvorfor tonka og GT?! Riv en lille bitte smule ud over din Gin & Tonic, det vil tilføre de mest fantastiske aromaer, dybde og fylde! Jeg har selv været på jagt efter tonkabønner et stykke tid, fordi jeg synes det kunne være et sjovt indlæg til WhyNotGin, men jeg har simpelthen været for nærig til at give 40 kr. for 3 bønner + 70 kr. i fragt – i Palma får du vel tæt på 30 bønner for 3€ og så har du tonka for livstid.

Der er vist ikke meget andet tilbage at sige end rigtig god sommerferie uanset rejsemål!

/Iben

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.