billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Gin & Tonic Guide til Mallorca #1 – Hvor køber du din gin?

Jeg er lige kommet hjem fra en fantastisk miniferie på Mallorca, som er Middelhavets paradis-ø, hvis du spørger mig. Øens små bugter findes i hundredevis hele vejen rundt, havet er azurblåt, solen skinner fra en skyfri himmel, mængden af tapas er endeløs og Gin & Tonic serveres i kæmpe store bowler med masser af gin, spændende tonic og nøje udvalgt garniture. For pokker jeg ka’ li’ det sted!

Jeg har overvejet og evalueret risikoen ved at skrive et blogindlæg om denne perle, da der er sandsynlighed for, at komme til at friste andre til at lægge vejen forbi. Men øens gin-udbud er simpelthen for godt til at holde hemmeligt og jeg deler gerne med andre gintusiaster.

Jeg har besluttet mig for at publicere 3 indlæg som en Gin-&-Tonic guide til dig der skal besøge Mallorca enten i løbet af sommeren eller på et senere tidspunkt.

Det første og det meget vigtige indlæg handler om, hvor du KØBER god gin og tonic. Nummer to er en guide til hvor du DRIKKER god gin i Palma (som du finder her) og det sidste giver fif til anskaffelsen af unik garniture.

For mig er det et absolut must, at have en flaske gin på værelset, i lejligheden eller hvor jeg nu havner, når jeg er på eventyr rundt om i verden. Gin & Tonic er godt i løbet af dagen, før maden, efter maden, før man skal ud, imens man lægger make up, spiller back gammon, læser bøger eller hvad man nu ellers finder på, når man er på ferie.

For år tilbage købte jeg altid en Bombay Sapphire i lufthavnen og så var der ligesom styr på det. Heldigvis er de tider forbi, men det betyder også at man relativt hurtigt efter ankomsten, skal have lokaliseret et sted, hvor der kan provianteres gin.

Jeg var derfor ikke sen til at svinge forbi det lokale supermarked Marcadona, som man finder over alt i Spanien. Men til min store skuffelse, var gin-udvalget ikke langt fra det jeg netop havde stået overfor i Københavns lufthavn – øv. Heldigvis steg humøret en anelse da jeg så hylden med tonic, der trods alt bød på lidt eksotiske sager. Jeg købte 8 Nørdic Original Tonic Water og 2 tonic vand fra Macadonas private lable brand Hacendado. En anelse slukøret og rimelig tørstig måtte jeg forlade Marcadona. Hvad gør en klog kvinde så?!

Som et lyn fra en klar himmel, kom jeg i tanke om de vise ord en spansk kvinde engang sagde til mig, da jeg for en del år siden boede i Sydspanien; ”Hvis de ikke har det i El Corte Inglés, så er det ikke værd at eje”. Fluks fik jeg fragtet mig til det nærmeste storcenter, som er det spanske svar på Magasin i Danmark. I Palma ligger der bl.a. et El Corte Inglés for enden af den gamle by på adressen Avenida d’Alexandre Rosselló.

Og der må jeg bare tilsluttet mig mottoet: ”Hvis de ikke har det i El Corte Inglés, så er det ikke værd at eje” for er du tovlig der var gin! I kælderen findes et luksus supermaked der har gin fra gulv til loft 4-5 meter hen. Alt mulig gin; de billige, de dyre, de kendt & lokale og det samme er tilfældet med tonic. Jeg bruge tæt på halvanden time, på at gå rundt om den samme hylde, for at beslutte hvilke nogle tonic jeg skulle satse på. Ikke fordi de er voldsomt dyre, mere fordi udvalget er omfattende! Jeg endte med en omgang Markham, som er indisk luksus tonic, to forskellige flavoured Schweppes, både den med lavendel og den med rosepeber, Nørdic Blue, Monelli Tonic og noget japansk Abbondio Tonic water. Og ja nogle af dem kvalificerede sig udelukkende pga. indpakningen! Det viste sig desværre også at være dem, der smagte mindst godt – bl.a. Monelli Tonic og den japanske Abbondio Tonic water bliver ikke personlige favoritter.

2015-06-24 19.33.51

Til gengæld har både Nørdic Tonic, Markham og Schweppes med henholdsvis lavendel og rosepeber virkelig varme anbefalinger med på vejen, især hvis de bruges sammen med den rigtige gin.

2015-06-24 19.55.08

2015-06-24 20.07.14

Efter det helt store tonic-udskilningsløb, var det blevet ginens tur, hvor jeg endte med en flaske Xoriguer Gin fra Menorca, den spanske Nordés gin og den franske all time klassiker G-vine.

Som bonus info kan jeg meddele at der på 2. sal af El Corte Inglés i Palma findes en gourmet afdeling, der har endnu flere unikke og lidt dyre gin på hylden – altså må El Corte Inglés være svaret, når du er på jagt efter et verdensklasse gin-udvalg på Mallorca!

IMG_2911

IMG_2926

IMG_2953

IMG_2966

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.