billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

G’Vine Floraison Gin med banan & kardemomme

G’Vine Floraison Gin med banan & kardemomme

I hjertet af Cognac ligger Maison Villevert. Hjemstedet for måske en af Frankrigs mest succesfulde ginner, nemlig G’Vine Gin. Ved at kombinere tidligere generationers indsigt i vinproduktion med moderne og innovative spiritusteknikker, samt et uhyr vellykket stykke brandingarbejde, er den chikke G’Vine Gin blevet til.

Det særlige ved G’Vine Floraison Gin er den kreative brug af egnens berømte vindruer. Hvert år i starten af juni måned, når vinrankerne er i blomst, og alle andre vinbønder i området krydser deres fingre for at samtlige blomster vil blive til saftige druer, der kan producere masser af vin, gør de noget kontroversielt på Maison Villevert. De høster vinblomsterne, før de er blevet til små bær og længe inden de bliver til druer og bruger blomsterne i ginnen.

Vinblomsterne høstes længe inden de modnes og bliver til vindruer. Det er dem der giver G’Vine Gin dens unikke aromatiske smag.

Botaicals
G’Vine Floraison Gin destilleres med 10 botanicals, der behandles som fire forskellige familier. Det vil sige, at de fire familier destilleres hver for sig, for at få så meget saft og kræft ud af de enkelte smagsgivere, som overhovedet muligt og for samtidig at bevare deres aromatiske egenskaber.

  • Familie 1: enebær
  • Familie 2: lime, lakridsrod, grøn kardemomme, kassiabark, ingefær
  • Familie 3: koriander, muskatnød, javapeber
  • Familie 4: Vinblomst

Når vinblomsterne er håndplukket og høstet, macererer de i vinspiritus, som efterfølgende destilleres i kobber-pot still’en Lily Fleur. Vinblomsten giver G’Vine Floraison Gin dens udsøgte, blomstrede/frugtige, let komplekse og sødmefulde smag. Den mere karakteristiske, knastørre og ”grannede” enebærnote er langt mere afdæmpet og fylder ikke nær så meget, som i mere ”traditionelle” ginner.

Den færdige G’Vine Floraison Gin består altså af et blandingsforhold af de fire destillater, der til sammen holder en alkoholstyrke på: 40%.

G’Vine Gin & Tonic

Hvis man har læst lidt med her på WhyNotGin, vil man vide, at jeg har en svaghed for Gin & Tonics. Man vil måske endda vide, at det er en stilart jeg har brugt en del krudt og kræfter på og at både tonic og det jeg kalder ”tilbehør” (garnish) betyder meget for mig.

Tilbehør til en udsøgt Gin & Tonic kan være meget andet end den velkendte skive citron på toppen. Det vigtige er bare, at man vælger den med respekt for ginnen. Forstået på den måde at tilbehøret skal have en funktion – at den er udvalgt til at fremhæve, twiste, komplementere eller nedtone noter og smagsnuancer, der allerede findes i ginen. Som en udmærket tommelfingerregel kan man med fordel lade sig (g)inspirere af de botanicals der indgår i ginnen, når man er på jagt efter spændende tilbehør, der skal være med til at give drinken en helt ny dimension.

Men i dag har jeg gjort noget vildt. Jeg har valgt en type tilbehør der komplementere ginnens smag, men altså ikke en smag der på forhånd eksisterer i ginen.

Jeg opfordrer til, at du også prøver noget vildt! At du med et åbent og nysgerrigt sind serverer dig selv en G’Vine Floraison Gin med en tør tonic. Det kunne fx være Fever-Tree Indian Tonic. Skær et stykke, ikke alt for moden, banan og topper med et par enkelte grønne kardemommekapsler. Jeg sværger til Mill & Mortar’s kardemommekapsler. De dufter så utrolig godt.

Det er lidt gakket, jeg ved det godt. Men det er sjovt, smager mega godt og er noget der får de fleste til at løfte øjenbrynet en smule. Du er nødt til at give det et skud.

Jeg var selv ret bekymret for, om bananen ville blive smattet og efter lidt tid komme til at se ulækker ud i glasset. Det gør den ikke. Bare sørg for at komme rigeligt isterninger i glasset og vælg en banan, der ikke er alt for moden.

Er det alligevel en tand for avantgarde til din smag, så har jeg en alternativ servering på G’Vine Floraison her.

Kh & god fornøjelse!
Iben

Flere spændende indlæg om gin

Vil du se mit smukke ginbord?

Jeg har i ræ’tig ræ’tig lang tid ønsket mig et ræ’tig pænt (og al’ for dyrt) barbord. Nu har jeg