billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

G’Vine Gin – og de mange Gin & Tonics

Det er snart tre et halvt år siden, jeg stod i et supermarked, et sted på Mallorca, og betragtede hylde op og hylde ned med spændende ginner og ikke kunne beslutte mig, da en fremmed herre henvendte sig til mig og på internationalt fingresprog fik bekendtgjordt, at jeg skulle vælge den grønne flakse. Det ville jeg ikke fortryde. Det viste sig, han havde ret.

Siden har G’Vine Floraison Gin været fast inventar i min egen “gin-bar” (det lille bitte bord jeg har fået tildelt i stuen). Og det er der et par gode grunde til.

 1. G’Vine Floraison Gin dufter som ingen anden gin og det er ikke bare lige, at afkode den.
 2. G’Vine Floraison Gin smager som ingen anden gin.
 3. G’Vine Floraison Gin har så ufatteligt mange gode serveringer i form af Gin & Tonic, at det er overvældende
 4. G’Vine Floraison Gin kan (næsten) omvende enhver “jeg-kan-ikke-li’-gin-type”

Og det er da også derfor at G’Vine Floraison Gin er månedens gin i Ginkassen og ikke bare har én, men to opskrifter i min seneste bog. Og havde der ikke været tale om en bog i lommeformat, havde den sikkert haft et par mere.

Men de ekstra opskrifter kan jo heldigvis opsummeres her på bloggen. Hvis du først skal have baggrundsinformationen på plads, så start med at læse her, om hvordan G’Vine Gin er lavet.

G’Vines Botanicals:
Kort opsummeret, så er det ginnens 10. botanical, vinblomst, der efterlader den interessante og helt unikke smagsprofil. Sammen med enebær, ingefær, allehånde og kardemomme er der virkelig lagt op til en Gin & Tonic fest. Men du finder også lime, lakridsrod, kassiabark, korianderfrø og javapeber i ginnen.

G’Vine Gin & Tonics

1. Den aller første gang
Manden der anbefalede mig G’Vine hentede også en 4-pak med tonicvand til mig og insisterede på, at jeg smagte dem i kombination. Det resulterede efterfølgende i, at jeg gik i gang med at koge mine egne sirupper i forsøget på at genskabe den geniale smagskomposition (læs mere og find opskriften her).

 • G’Vine Gin
 • Tonic: Schweppes Premium Tonic m. Appelsinblomst & Lavendel
 • Garnish: Halve grønne druer

2. Den udvidet
Leg med ingefær, men gør det nænsomt.

 • G’Vine Gin
 • Tonic: Fever-Tree Mediterranean Tonic
 • Garnish: 1 tynd skive ingefær
 • Garnish: 4-5 halve grønne druer

3. Den med banan. Men må man det?!
I know, det er kontroversielt og måske en anelse over the top, men det fungerer sindssygt godt. Tro mig og vær modig. Der er et helt særligt match mellem ginnens vindrueblomster og den friske banan, som skaber en heftig harmoni i din G&T. En harmoni du ikke finder andre steder -> HVORFOR DU HELLER IKKE SKAL PUTTE BANAN I ANDRE G&TS!! Please lov mig det! Og læs istedet mere om G’Vine og banan her.

 • G’Vine Gin
 • Tonic: Fever-Tree Indian Tonic
 • Garnish: En tynd skive banan
 • Garnish: 4-5 hele grønne kardemommekapsler

4. Den med hyldeblomst

 • G’Vine Gin
 • Tonic: Tonic med hyldeblomst (Thomas Henry, Fever-Tree eller fx Ekobryggeriet)
 • Garnish: Grønne druer (lader til at være et hit!)

5. Den på stranden
Sidst jeg var på Mallorca lokaliserede jeg en ny strandbar, der ikke var bange for at servere festlige og yderst dekorative G&Ts. Find den på stranden i svinget ved Cala Mayor eller lav den selv:

 • G’Vine Gin
 • Tonic: Klassisk Indian Tonic water
 • Garnish: frisk æble, jordbær og enebær

Lur mig om der ikke findes endnu flere frække G&Ts med G’Vine Gin, de skal bare opdages! Del endelig jeres favoritter og gin-fund i kommentarsporet nedenfor!

Kh Iben
#sharetheginjoy

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.