billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Hjemmelavede Gin & Tonic Jello shots

Jeg drikke ikke shots. En pagt jeg indgik med mig selv for adskillige år siden, da det gik op for mig, at jeg snildt mestrede at blive en anelse beruset og i mægtigt humør helt uden indtag af små grå, små sure, marcipanshots og jeg skal komme efter dig. Heldigvis ingen regler uden undtagelser og den har jeg tænkt mig at gøre brug af nu – anledningen er nemlig virkelig god!

Jeg skal til julefrokost med mine gamle studieveninder (som overhovedet ikke er gamle, vi læser bare ikke mere…) og jeg skal stå for et alternativ til snaps. Gæt hvad jeg har i tankerne – that’s right: gin!

Jeg har bl.a. tænkt mig at servere en omgang Gin & Tonic Jell-O shots for dem. Det er piv-sjovt, ikke så svært og noget jeg har på fornemmelsen går hen og bliver en ret go’ gimmick.

Jeg har testet den her opskrift 2 gange og den virker bare:

Det skal du bruge:

  • 5 citroner
  • 5 lime
  • 4 x husblas
  • 400 ml. tonic – jeg brugte San Pellegrino Tonica
  • 2 tsk. sukker
  • 100 ml. gin – jeg brugte Sipsmith, den smager nemlig dejlig meget af gin (enebær)

Sådan gør du:

  • Udhul de 4 citroner og 4 lime: det er en smule tidskrævende, så allier dig evt. med én der elsker at lave perleplader, eller andet pillearbejde.
  • Put husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
  • Bring 100 ml. tonic i kog
  • Vrid husblassen og kom dem op i gryden sammen med 2 tsk. sukker
  • Rør det godt sammen og vær sikker på at husblassen er opblødt
  • Tag gryden af varmen og rør lidt mere.
  • Tilsæt 300 ml. tonic
  • Riv skrællen fra 1 citron og 1 lime og kom det op i gryden
  • Tilsæt 100 ml. gin
  • Rør godt igen
  • Anret dine udhulede citrusfrugter på et fad der kan være i køleskabet. Jeg stabiliserede mine med salt i bunden, så den hule citrus-form balancerede bedre.
  • Hæld grydens indhold op i dine citrus-forme
  • Sæt i køleskab i 12-16 timer
  • Når du skal servere, så skær dine shots ud i både

For syv-søren, det er festligt! Held & lykke og god fornøjelse med dine Gin & Tonic Jell-O Shots!

 

In English:

This is what you need:

  • 5 lemos
  • 5 limes
  • 4 x leaf of gelatin
  • 400 ml. tonic – I used San Pellegrino Tonica
  • 2 tsp. suger
  • 100 ml. gin – I used Sipsmith, since the taste of gin/juniper is so power- and wonderful

This is what you need to do:

  • Hollow out 4 lemons and 4 limes. Be patient it will take awhile.
  • Put the gelatine in cold water for about 10 min.
  • Bring 100 ml. tonic to boil
  • Twist the gelatin out of water and put them into the pot along with 2 tsp. sugar
  • Stir well and make sure the gelatin is macerated
  • Remove from the heat and stir a little more
  • Add 300 ml. tonic
  • Grate the peel from 1 lemon and 1 lime and put it in the pot
  • Add 100 ml. gin
  • Stir again
  • Arrange your hollowed citrus fruits on a dish that fit in the refrigerator. I stabilized mine with salt so they balanced better.
  • Pour the “soup” into your citrus fruits
  • Let them rest in a refrigerator for 12-16 hours
  • When ready to serve cut out your shots

Have fun!

img_9362

img_9369

img_9370

img_9373

img_9376

img_9420

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.