Vælg en side

Hjemmelavet brombærgin – kan man det? Det ved jeg faktisk ikke. Men jeg har tænkt mig at finde ud af det.

I lørdags var jeg på cykeltur ud til Amager Fælled, egentlig fordi jeg havde læst på AOK.dk at man måtte plukke sig en buket markblomster, men det viser sig jo, at området derude er det rene spisekammer med overflod af brombær, havtorn, urter og alt mulig andet godt.

Jeg æælsker brombær og kunne selvfølgelig ikke dy mig. Jeg hamstrede et kæmpe glas efter metoden ”spis ét bær, put ét i glasset” -metoden alle der har prøvet at plukke pluk-selv-jordbær kender.

Dagens brombær høst

Vilde havtorn i tusindvis på Amager Fælled

Og nu er spørgsmålet; ’kan man lave brombærgin?’ Det er jeg i gang med at finde ud af.

Jeg har lavet en portion efter fuldstændig samme opskrift, som jeg ville bruge, hvis jeg skulle lave Slåen Gin. Den lyder sådan her:

Opskrift på hjemmelavet brombærgin:

  • Skyl og rens brombærrene grundigt.
  • Tør dem forsigtigt
  • Put dem i en rengjort flaske en efter en, til de fylder ca. halvdelen af flasken
  • Tilsæt 2 spsk. rørsukker
  • Hæld god gin over – jeg brugte Beefeater. Den smager dejligt meget af enebær.
  • Ryst flasken
  • Vent min. 2 måneder(! av, den var straks værre…)
  • Jeg forestiller mig, at smage min brombærgin til med simpelsirup, hvis det viser sig at være nødvendigt.

Resultatet kan jeg desværre ikke dele endnu, men jeg glæder mig helt vildt, til jeg ved hvordan det smager. Er jeg så heldig at det ender ud med en smag i retningen af brombær + rørsukker + enebær, så er jeg svært begejstret.
Jeg planlægger nemlig at bruge ginen til at lave Bramble cocktails med. En cocktail som du selvfølgelig finder opskriften på i min nye bog GIN (du kan forudbestille den her).

Hvis der er nogle, der har erfaringer med hjemmelavet ginlikør a la min brombærgin, hører jeg meget gerne fra jer.

Kh Iben

Blomstermarken som jeg egentlig kørte efter og som var hele turen værd!

Arhmen hvor heldig kan man lige være?! Og så på en lørdag!

Hjemme i stuen er blomsterne også fine

 

Lyst til at dele artiklen?

Vær med til at sprede ginbudskabet