billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

June By G’Vine Gin Likør – skabt til solskin og sublimt selskab

Sponsoreret indhold i samarbejde med Østjysk Vinforsyning

Pink Gin boomer som aldrig før – de sødere, mere frugtige og ikke nær så enebær-tørre ginner vinder frem over alt. Både hos de store og små producenter er der Pink Gin på hylderne og forklaringen er ganske simpel: fordi vi elsker det. De lyserøde ginner har oftest sin smag (og i nogle tilfælde farve) fra sommerbær, typisk jordbær, hindbær, ribs, men også rabarber og rød grapefrugt har været flittigt brugt. Men ikke når de chikke franskmænd fra Maison Villevert kaster sig ind i kampen og kommer med deres fortolkning af kategorien – så er både duft og smag helt sin egen. Og ja, den er god nok; der er et tæt slægtskab mellem G’Vine Gin og June By G’Vine Gin Likør.

June By G’Vine er altså det franske bud på den lettere, sødere gin – og den står distancen. Udgangspunktet er G’Vine Gin (læs mere her), signatursmagen er ferskner, der har fået lov til at trække i den originale G’Vine Gin. Søde, bløde, solmodne ferskner, der giver June Gin en særdeles frugtig og mild smag.

Alkoholprocenten er også sommerlig. Forstået på den måde at June By G’Vine Gin er skabt til solskin og sommerdage (og aftener for den sags skyld) i godt selvskab. Alkoholstyrken holder bare 30% og kategoriserer altså June by G’Vine som gin likør. Men det gør ingenting, faktisk tværtimod. Hård solskin og høje alkoholprocenter har af erfaring vist sig, at være en ganske barsk cocktail. I solskinnet er 30% alt rigeligt og smagen følger absolut med.

Hvordan skal June By G’Vine sereves?
Den alsidige og lette June Gin likør kan serveres på et hav af måder. Den smager godt som den er, hvis den serveres over isterninger. Den smager fremragende med tonic og kreerer en eminent punch.

June & Tonic
Du kan sagtens være rundhåndet med din June Gin hvis det står til mig. Forholdet 6 cl til 12-15 cl Fever-Tree Indian Tonic er anbefalelsesværdigt. Og husk masser af isterninger.

June in July (det hedder cocktailen)
Sådan gør du: Fyld et stort glas med isterninger. Hæld 6 cl June Gin Likør, 5 cl orientalsk te*, 1 cl friskpresset citronsaft, 1 cl friskpresset rødgrapefrugt op i dit glas og top med 6 cl Fever-Tree Indian Tonic. Garnish med hindbær, jordbær og frisk appelsin.

*lav en god kop te, som du bruger i din drink.

Neat June
June By G’Vine har en utrolig sød smag når du drikker den rent. Server den iskold og nyd den eksempelvis til ost. Det er bestemt ikke fjollet – men til den søde side.

Herfra kan opfordringen kun lyde: ”skynd dig at få fat i en flaske June By G’Vine Gin Likør inden sommeren går på hæld, eller vær sikker på altid at have smagen af sommer stående på barbordet”.

Skål & KH Iben

 

Der var forresten launch fest for June By G’Vine på natklubben At Dolores i København fredag d. 2/8 med gratis June drinks, blomster i håret og tagterrasse-vibes. Det var en mægtig aften

Flere spændende indlæg om gin

Vil du se mit smukke ginbord?

Jeg har i ræ’tig ræ’tig lang tid ønsket mig et ræ’tig pænt (og al’ for dyrt) barbord. Nu har jeg

Fuglsang Tonic

De fleste har hørt om Fuglsang, ihvertfald når de ser logoet med den lille syngende fugl. Men det er formentlig