billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Mary le Bone London Dry Gin

London er blevet beriget med endnu en ny gin, der fortæller en ny historie med nye botanicals, med et helt nyt udtryk. Men så stopper det nye faktisk også, for selv om nyt, nyt, nyt, nyt lader til at være en af tidens aller vigtigste gin-ingredienser, er der i det her tilfælde tale om et klasse produkt, skabt af en master distiller, der ved hvad han laver. Ingen ringere end Johnny Neill.

Uden at overdrive, i hvert fald ikke ret meget, kan man vist godt sige, at Johnny har fået gin ind med modermælken. Han er ud af den berømte destiller-slægt; Greenall Whitley, der siden 1762 har fremstillet spiritus – bl.a. Greenalls Gin, Bombay Sapphire & Berkeley Square Gin.

Mary Le Bone er ikke Johnnys første gin, han er nemlig også manden bag Whitley Neill London Dry Gin (læs mere her). En gin, der er inspireret af Afrika og destilleret i London. Noget der rent faktisk giver fin mening. Johnny er nemlig gift med sit livskærlighed – heldigvis, en sydafrikansk kvinde. Hun har selvfølgelig inspireret ham til at kigge nærmere på kontinentets natur og smagsgivere. Noget der bl.a. resulterede i brugen af frugten fra livets træ, nemlig Baobab frugt. Et raffineret symbol og noget der giver mig mistanke om at ham Johnny er en Mr. Romance men også mere eftertænksom end gennemsnittet.

I går mødte jeg Johnny Neill på Marylebone Hotel i London til en frokost og et par gindrinks – bevares, til en snak om hans seneste gin, nemlig Mary le Bone Gin. Noget andet jeg også erfarede var, at Johnny formentlig ikke bare er romantiker, men utrolig ydmyg omkring sine evner og talenter, når det handler om gin-magi. Enhver anden master destiller, der havde lavet en gin som Mary le Bone ville have slået det fast med syvtommersøm, at der var tale om et prestige projekt – creme de la creme og noget i absolut særklasse, men det gjorde han ikke. I stedet sagde han, det er en drengedrøm der var gået i opfyldelse og en gin han gerne har ville lave rigtig rigtig længe.

Men bare rolig jeg skal nok fortælle dig hvor awesome Mary le Bone London Dry Gin er:

Mary le Bone Gin er en fortolkning af den pleasure garden, hvor Johnnys familie er kommet for 8 generationer siden. Dengang de lige var startet med at destillere gin. Haven ligger der desværre ikke mere, men Mary le Bone Pleasure Garden, har været det et sted, hvor de rige og berømte har holdt fest, hørt musik, danset, spillet spil og selvfølgelig drukket gin! Bl.a. har prinser og prinsesser fra Wales og Dick Turpin været nogle af havens fashionable gæster.

Mary le Bone Gin er derfor destilleret på 13 botanicals, hvor flere af dem, formentlig og med stor sandsynlighed har været at finde i den oprindelige pleasure garden. De 13 botanicals er kamille, citronmelisse, lime blomst, lindetræ, orrisrod, enebær, koriander, kvanrod, kassiabark, lakrids, nelliker, grapefrugt og søde appelsiner.

Mary le Bone Gin er ikke bare small batch, men nærmere miniature batch. Hun destilleres nemlig i kobber pot stillen Isabella, som i øvrigt deler navn med Johnnys datter. Isabella laver ca. 30 liter gin af gangen – lige omkring 40 flasker pr. batch.

Alkoholprocenten er heller ikke at kimse sig af. Med en styrke på 50,2% serveres der ikke bare en habil, men eminent Gin & Tonic med masser af smag! Jeg fik den serveret med frisk appelsin, i min bordherres var der dehydreret appelsin (som jeg fik lov til at smage – den var også god), men Johnny ærgrede sig lidt over, at vi ikke fik ginen serveret med frisk rød grape og limeskal – hans foretrukne servering. Noget jeg absolut skal have testet inden for nærmeste fremtid. Tonicen var Fever-Trees Indian Tonicwater og sad lige i skabet!

IMG_9932

IMG_9923

IMG_9912

IMG_9935

Med respekt for sin fortid og for den klassiske London Dry Gin stil, har Johnny lavet en original gin, hvor enebærprofilen er intens, men tør, citrussen er frisk, men afrundet og twistet er kækt og en anelse floralt – på den diskrete og sofistikerede måde.

IMG_9958 kopi
Johnny Neill

Er du selv blevet en anelse lækker-tørstig her fredag eftermiddag, så synes jeg, du skal forkæle dig selv og bestille en Mary le Bone Gin! Hun er alle pengene værd, selv om hun ligger i den pebrede ende af skalaen.

Køb Mary le Bone i WhyNotGin’s webbutik.

Tilbage er der vel bare at sige; skål & rigtig god weekend!
/Iben

IMG_9041
IMG_9017

Flere spændende indlæg om gin

Ny online ginsmagning 5. juni

Fredag den 5. juni (Fars Dag) kl. 20:00 afholder jeg i samarbejde med Ginkassen online ginsmagning med et imponerende udvalg af fantastisk gin til terrassen