Melzer Nordic Tonic

Lige midt i Øresund ligger den lille svenske ø, Hven. Den er ikke meget mere end 4,5 km lang og 2,4 km bred, med et samlet areal på ca. 7,5 kvadratkilometer. Men selvom øen ikke er stor, har den flere seværdigheder der er værd at sejle efter. Bl.a. destilleriet Spirit Of Hven.

Jeg har tidligere blogget om destilleriets ginner (læs mere her), der findes nemlig både en virkelig skøn Hven Organic Distilled Gin og deres Hven Organic Navy Strength Gin, foruden en stor variation i økologisk vodka, akvavit og whisky. Men det er faktisk slet ikke destilleriets spektakulære spirituser det skal handle om, men øens nordiske tonicvand.

Det er Master Distiller og kemiker Henrik Molin, der udfører magien, men idéen til Melzer Nordic Tonic opstod et helt andet sted. Det er de to stjerne-bartendere Mikael Nilsson (som er medindehaver af cocktailbaren Strøm i København, læs mere her) og Stefan Forsberg (som er tilknyttet cocktailbaren Care/Of i Malmø). Drivkraften har fra dag ét været at skabe en unik og ren nordisk tonicvand. Ikke bare på papiret, men gennemsyret nordisk tonic, der tilsvarer det skyhøje niveau den nordiske mikodestillerede spiritus repræsenterer.

Det er en rejse der har været to år undervejs, før tonicens smagskomposition sad lige midt i skiven. Først i 2016 blev Mezler Nordic Tonic lanceret og introduceret på de mest eksklusive skandinaviske barer. Du finder den bl.a. som foretrukken mixer på Strøm Bar og Michelin restauranten Kadeaus cocktailbar 1408 på Christianshavn.

Mezler Nordic Tonic har sin diskrete bitre smag fra 100 % økologiske ingredienser som naturlig kinin, citrus, malurt, hyldeblomst og dild.

Henrik destillerer tonicens ”botanicals” individuelt, på samme måde, som var der tale om en god gin. Nogle er vakuum destilleret og andre destilleres på den den specialfremstillede kobber pot stil, afhængig af hvad der klæder smagsgiveren bedst.

Melzer Nordic Tonic fungerer perfekt sammen med de nordiske ginner. I denne måned er Mezler Nordic Tonic særligt udvalgt til Ginkassen sammen med den specialfremstillet og Limited Edition Bay Leaf Gin fra Copenhagen Distillery.

Føler du dig i et mere eksperimenterende hjørne, anbefaler Mikael og Stefan, at man serverer sig en Akvavit & Tonic (det skulle efter sigende være ekstra nordisk) eller i stedet laver sig en Kaffe-Tonic. Simpelthen ved at lave en kop virkelig god espresso, køle den med isterninger og toppe med Mezler Nordic Tonic.

Der er tale om super eksklusiv tonic, der kan være svær at opstøve til hjemmebaren, men forsøg online eller hos Shoppen Cph på Nørrebro. Måske kan du også være heldig, at de har den på hylderne hos Juuls Vin & Spiritus på Værnedamsvej.

Del dit nordiske Melzer moment på #refreshinglynordic #nordictonic

Kh Iben

vil dine venner også læse den? Del gerne

Facebook
LinkedIn
Twitter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.