Sponsoreret indhold
Nogle gange behøver det ikke være mikrodestilleret, have en nummereret bagside etikette eller være destilleret på en urt du knapt kan udtale og aldrig tidligere har hørt om. Nogle gange skal det bare smage piv-hamrende godt. I den situation skal du have fat i en flaske MOM Gin.
MOM Gin skal nydes i store bowler, med masser af is, god tonic, friske bær – og helst i solskin blandt gode venner.
Du finder botanicals som enebær, kvanrod, korianderfrø, orrisrod, kassiabark, lakridsrod, tranebær og timian i MOM Gin. Foruden den infusion med røde bær, som er med til at give ginnen dens frugtige og mere lette karakter. Jeg gætter på jordbær, brombær, hindbær og måske kirsebær eller ribs. Der er i den grad tale om en smag af solmodne sommerbær.
MOM Gin holder for øvrigt 39,5% i alkoholstyrke.
Jeg har lavet to forskellige Gin & Tonics med MOM Gin. De er begge to utrolig forfriskende, delikate og særdeles sommerlige.
MOM Gin & Tonic – Sommerbær
- 5 cl. MOM GIN
- 10-15 cl. god klassisk tonic – jeg brugte Fever-Tree Indian Tonic
- et par friske hindbær
- et jordbær i kvarte
- masser(!) isterninger
Fyld masser af isterninger i glasset. Hæld gin over og rør rundt. Arranger de røde bær og top forsigtigt med tonicvand.
Den her G&T er forfriskende, sprød og smager af sol og sommerbær. Enebærnoterne er afdæmpet, men tonicen sørger for en behagelig tør smag.
MOM Gin & Tonic – Amarena kirsebær
- 5 cl. MOM GIN
- 10-15 cl. god klassisk tonic – jeg brugte igen Fever-Tree Indian Tonic, men du kunne også vælge en mindre bitter tonicvand, hvis din G&T ikke behøver at være knastør – evt. Fever-Tree Mediterranean Tonic eller 1724 Tonic Water.
- et par Amarena kirsebær på cocktailpind
- 1-2 skefulde lage fra Amarena kirsebærerne – afhængig af smag
- masser(!) isterninger
Den her Gin & Tonic smager nærmest af dessert. Ginnens sødmefulde frugtige nuancer komplementeres virkelig af sukkerlagen fra Amarena kirsebærerne. Vær opmærksom på at sukkerlagen er tungere end de andre ingredienser i din drink, så den vil naturligt falde til bunds. Husk derfor at røre et par gange undervejs.
*Hvad er Amarena kirsebær: Italiensk delikatesse der smager, som når englene synger. Amarena kirsebærerne er sprøde udenpå og bløde indeni. De smager helt vidunderligt af et strejf af mandler – måske næsten marcipan og selvfølgelig solmodne kirsebær. Vi får dem til ris a la manden juleaften i min familie. De er lidt pricey, men mega lækre, hvis man har en sød tand.
Må det blive hedebølge de kommende mange måneder!
Rigtig god fornøjelse
Kh Iben