Ny Tonic: Fever-Tree Aromatic Tonic Water

Fever-Tree’s stamtræ har fået endnu et skud på stammen, nemlig Fever-Tree Aromatic Tonic Water. En tonicvand med personlighed og krydret karakter.

Med sit sarte og lyserøde ydre, er der tale om en tonicvand, der for alvor overrasker med et potent, intenst og aromatisk indre.

Tonicvanden er skabt til at matche særligt godt med de mere robuste ginner. Gin der smager af gin, om du vil. Gin hvor enebærsmagen får lov til at spille en altoverskyggende og dominerende hovedrolle på smagspaletten. Gin der er power i.

Kigger man nærmere på indholdet i den lyserøde tonicvand, Fever-Tree Aromatic Tonic Water, er der tale om en tonicvand, lavet udelukkende med naturlige råvarer. Den indeholder kinin af exceptionel høj kvalitet fra Congo, jamaicansk peber, grønne kardemomme kapsler fra Venezuela, vanilje fra Madagaskar, frisk grøn ingefær, bitter appelsin fra Tanzania og Angostura bark fra Sydamerika.

Det er også angustora barken, der giver tonicvanden dens fine farve. Oprindeligt stammer den originale pink mixer helt tilbage til 1801-1803, hvor Kaptajn Mathew Flinders detaljeret beskriver i sine logbøger, hvordan brugen af angustora bark havde en fænomenal effekt til at forhindre enhver stor og stærk sømands værste marerid; nemlig at skulle hænge udover rælingen, fuldstændig grøn i hoved af søsyge. For ved hjælp af bare få dråber, af det kvalmestimulerende vidundermiddel angustroa bark, undgik sømændene denne skræklige skæbne.

flinders-mathew
Kaptajn Mathew Flinders

Kaptajn Mathew Flinders bekender også, at til at begynde med, var han ikke særlig god til at udvinde ekstrakten fra angostura barken, og at resultatet derfor mest af alt lignede gul/brun morgenurin. Men efterhånden som hans teknik blev forfinet, fik præparatet sin pinke farve. Smagen af Mathews vinderundermiddel, har været rædsom bitter, men effekten har ikke været til at tage fejl af. Sømændene var derfor ikke sene til at blande det bitre mikstur med vand, sukker og selvfølgelig dét der var mest af i lasten; nemlig gin. Pink Gin blev de kommende 20 år, den mest populære drink i den engelske Royal Navy.

Selvom du ikke er hverken stor og stærk, sejler eller sømand, synes jeg, du skal prøve kræfter med den lyserøde tonicvand fra Fever-Tree. Jeg er i hvert fald svært begejstret, for det den gør ved min gin.

Mixes Fever-Tree Aromatic Tonic Water med en gin, rig på enebær, er resultatet en elegant, bitter, aromatisk og sprød G&T, der er perfekt balanceret med de søde og krydrede ingredienser fra tonicvanden – kombineret med en livlig citrus fra de bitre appelsiner.

Så kort opsummeret; Fever-Tree Aromatic Tonic Water er en tonic, der smager af tonic, der passer til gin, der smager af gin.

Skål og go’ fornøjelse med dine egne Pink Gin drinks!

Kh Iben

Aromatic Tonic Stemmed Glass (RT) CROP v2.preview

Flere spændende indlæg om gin

Kongsgaard Raw Gin

I dag er det ikke nær så sensationelt, at løbe ind i en gin destilleret med æble, som det var

ÅRETS JULEGAVE

Gin & Tonic Cruise 2020

De første billetter til 2020 sæsonen er sat til salg.

Kanalrundfart med 3 fantastiske Gin & Tonics, spændende historier og højt humør