billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Rives Special Gin – En smag af sydens sol

…midt på torvet i den lille spanske by, hvor de store copas med ægte spansk Gin & Tonic blev serveret… Sådan bør historien om Rives Special Gin starte, for den smager præcis som dengang, vi blev forelsket i Gin Tonica med alt sin pomp, pragt og samtidig enkelthed.

Der er en tendens for tiden i gin verdenen, hvor det gælder om at være unik og sætte sit helt eget præg på smagen. Det kommer der nogle enormt spændende ginner ud af, men til tider er det rart, når det vender tilbage til dér, hvor det hele startede.

Rives Special Gin er flagskibet hos det andalusiske familieejede destilleri Rives. Ginnen er typisk spansk med et godt aftryk af enebær og appelsin. Rives laver selv sit basedestillat på rødbeder, på den 30 meter høje kolonne kedel (Spaniens højeste) efterfulgt af en destillering med “one shot method” på ældgamle originale John Dore kobber stills.

Det er specielt interessant i en tid, hvor ingredienser ofte bliver destilleret hver for sig og efterfølgende blandet sammen til en “london dry gin”. Her er tale om en god gammel håndværkstradition og hvordan London Dry Gin stilen oprindeligt var tiltænkt.

Rives flasken kan bedst betegnes som “old school”. Og hvor mange andre nylancerede ginner forsøger at skille sig ud på det visuelle, kan det næppe siges om Rives, at de følger tidens trend. Men lad dig ikke snyde for en fantastisk oplevelse, indholdet er utroligt velsmagende, og rammer spot on på en fornemmelse af sol, sommer og sorgløse stunder.

Billedet er taget af Alexander Ølgaard Nielsen

Botanicals
Rives Special Gin holder 40% i alkoholstyrke og du finder følgende botanicals i ginnen: Enebær, kassiabark, lakridsrod, korianderfrø, grains of paradise, mandler, orrisrod, citron, appelsin, kvanrod, kvanfrø – og det hele er kommet i kurven på een gang.

Rives smags- og duftnoter
Fokus er på en klassisk spansk ginoplevelse med masser af enebær og appelsin noter. Efter første møde med enebær og appelsin fornemmer du varmen fra kassiabark, den naturlige sødme fra lakridsrod, der næsten virker honningagtig og endelig et strejf af nødder. Rivers Special Gin har en behagelig cremet og fløjlsblød fornemmelse i munden.

Serveringer
Selvfølgelig skal den serveres “spanish style” med appelsin og kanel i dit største glas, med masser af isterninger. Så simpelt og så afsindig velsmagende.

I Ginkassen er Rives Special Gin serveret med Original Yuzu Ocha Tonic Water. På mange måder er yuzu den perfekte kombination af verdens citrusfrugter. Den har mandarinens sødme og brede aroma, grapefrugtens bitre noter og citronens friske syre.

Det skønne er, at Rives Special Gin snildt kan serveres sammen med en bred vifte af gode tonicvand. Især klassiske tørre tonicvand, men også de lidt sødere som Original Yuzu Tonic Water, Fever-Tree Mediterranean Tonic eller 1724 Tonic.

Rigtig god fornøjelse med Rives Special Gin
KH Iben

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.