billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Sacred Gin

Ian Hart og Hilary Whitney bor i Highgate, det pæne, nordlige London. Og selvom villavejen, en sommerdag, ikke afslører meget mere end blomsterende rododendron og smukke engelske facader, gemmer der sig alligevel noget ekstraordinær i parrets spisestue.

Siden 2008 har Ian brugt spisestuen som sit eget lille laboratorium og destilleret gin efter en hel unik metode – vakuum destillering.

Den erfarne og belæste gin-connaisseur vil vide, at Ian ikke længere er den eneste, der benytter metoden, men at han var den første. Han opdagede de ekstraordinære egenskaber ved vakuum destillering, da han engang destillerede en udsøgt bordeaux vin. Metoden er yderst skånsom overfor smagen, der ikke udsættes for varme eller atmosfære oxidering. En teknik han blev nysgerrig efter, om kunne overføres til ingredienser i køkkenet og for den sags skyld til spiritus.

I år fejrer Ian og Sacred Gin 10 års jubilæum og lagt størstedelen af Sacred Gin destilleres stadig hjemme i stuen. Men med en kapacitet på bare 16.000 flasker årligt, har det heldigvis været nødvendigt, at lede efter lidt mere plads til det lille mikrodestilleri.

The Star
På den lokale pub, The Star, har Ian og Hillary overtaget førstesalen og indrettet sig, så det både er muligt at destillere, skabe vanvittigt velsmagende gin-oplevelser og svinge forbi cocktailbaren hver torsdag, fredag og lørdag for dekadente gin-drinks.

Besøg The Star, som ligger lige ved siden af Highgate Kirkegård, hvor bl.a. Karl Marx ligger begravet. Der er åbent torsdag, fredag & lørdag fra kl. 18 – 23.

Adressen er 47 Chester Rd, Highgate, London N19 5DF, UK

Vakuum Destillerigens egenskaber
Det særlige ved vakuum destillering, sammenlignet med normal destillering i pot stills, er at trykket fra vakuummet ændre alkoholens kogepunkt. Destilleringen kan derfor foregå helt ned til en temperatur omkring 25-30 grader. I normal atmosfære koger alkohol først ved cirka 78 grader. Og lige netop dét er forklaringen på ginnens rene og klare enebærsmag, sprødhed og friske citrusnuancer. Forstil dig for eksempel, hvordan en appelsin eller en grapefrugt smager ved cirka 80 grader vs. 25-30 grader. Der er stor forskel – noget man tydeligt kan smage i de forskellige ginner fra Highgate.

Sacred Ginnerne
I skrivende stund består serien fra Sacred Gin af 10 forskellige ginner. De 7 af dem bygger på samme grund-botanicals, men har hver sin dominerende smagsprofil udover enebærret. Serien understreger på den måde, virkelig de enkelte botanicals’ forcer.

Sacred Cardemom Gin er eksempelvis markant mere krydret og dyb i smagen end Sacred Pink Grapefruit Gin, der har en frisk, sprød  og elegant smag.

Sacred Gin kommer i følgende versioner: Sacred Gin, Sacred Organic Gin, Sacred Pink Grapefruit Gin, Sacred Juniper Gin, Sacred Orris Gin, Sacred Cardemom Gin og Sacred Coriander Gin.

Derudover findes Sacred Christmas Pudding Gin, Sacred Organic Sloe Gin og Sacred Old Tom (tidligere Sacred Licorice Gin, men fordi mange fejlagtigt tror, at destilleret lakridsrod smager af lakrids/anis, har man valgt at omdøbe og re-designe den, til det den i virkeligheden er; en sødere Old Tom Gin).

Sacred Botanicals
Ian arbejder som udgangspunkt med 12 forskellige botanicals, der alle destilleres separat. Forud for destilleringen gennemgår samtlige botanicals en individuel macereringsproces. Her har børnenes gamle legehus fået helt ny og meningsfyldt funktion.

I Sacred Gin bruges følgende botanicals – dog med stor variation i det indbyrdes forhold afhængig af gin: Enebær, citron, appelsin, grapefrugt, lakridsrod, mandel, kvanrod, orrisrod, kassiabark, kardemomme, korianderfrø og røgelse

Alle Sacred Ginnerne på nær Sacred Organic Sloe Gin holder 43,8% i alkoholstyrke.

Sacred Gin & Tonic
Med 10 forskellige ginner, der alle har hver deres force og unikke smag, er der selvsagt lagt op til masser og atter masser af muligheder for at lege G&T-legen. Et par bud kunne se sådan her ud:

Sacred Pink Grapefruit Gin
Ekobryggeriet Rhubarb Tonic
Mynte og masser af isterninger

Sacred Organic Gin
Goldberg & Son Tonic
Hindbær, frisk salvie og masser af isterninger

Sacred Cardemom Gin
Fever-Tree Aromatic Tonic
Dehydreret citron og frisk ingefær

Sacred Gin Cocktails
Martini
Er man til Martini er Sacred Gin et must try! Jeg er selv begejstret for at bruge Sacred Juniper Gin eller den originale, der bare hedder Sacred Gin. Det er knastørt!

French 75
Har man en nytårstaffel eller en anden festlig lejlighed på programmet, må jeg på det varmeste anbefale Frensh 75 – aller helst med Sacred Pink Grapefruit Gin. Find opskriften her.

Negroni
Ian har tænkt hele vejen rundt om Negronien og laver derfor både en Sacred Spiced English Vermouth og en Sacred Rosehip Cup, som er et frækt alternativ til Campari. Læs om Sacred Negroni her.

 

Rigtig god fornøjelse
KH Iben

Flere spændende indlæg om gin

Ekobryggeriet Tonic

Vores svenske naboer har til tider været udfordret og underlagt besværlige begrænsninger, som monopolet, også kendt som Systembolaget, medfører. Det

Året der gik 2018

Også her på WhyNotGin er det blevet tid til en lille status på gin-året der er gået! Og er du