Er du vimmer det er blevet koldt udenfor!! Sådan rigtig for alvor helt-ind-i-knoglerne-koldt. Er det ikke rigtigt?!
Det eneste der er at gøre, er at finde noget at varme sig på og jeg foreslår Vin Chaud med gin – masser af gin!
Jeg fik det selv serveret for nyligt, da jeg var i London (læs hvad jeg lavede her) og blev mindet om hvor skøn en vinter-drik det egentlig er, når det er pivhamrende koldt udenfor. I London fik vi Vin Chaud til English Cream Tea Time, et sted der hedder God’s Own Junk Yard (samme sted som alle billederne er taget).
Opskriften har jeg tilpasset en smule, så den er, som jeg aller bedst kan li’ den og så den giver dig varmen helt ned i tæerne. Med garanti!
Det skal du bruge:
- 1 flaske Lillet Blanc
- 75 cl. koldpresset økologisk æblemost (Irmas er virkelig god)
- 20-25 cl. Beefetaer London Dry Gin
- 6 strimler a 2×5 cm. økologisk appelsinskal
- 18 nelliker
- 8 kardemommekapsler
- 3 hele stk. kanel
- 5 stjerne anis
- ½ citron i skiver
- 6 skiver ingefær a ca. 1/2 cm
Sådan gør du:
- Kom æblemost og krydderierne op i en gryde – sæt 3 nelliker fast i hver af de 6 strimler appelsinskal
- Varm det op til ca. 80 grader (lad det for guds skyld ikke koge!!)
- Lad det simre en halv times tid
- Tilsæt Lillet Blanc og Beefeater London Dry Gin
- OBS! Vær opmærksom på at det ikke bliver for varmt. Det skal helst ikke være varmere end 60 grader – så forsvinder alt det gode aka le booze.
- Server og mærk varmen brede sig fra maven, til kinderne og helt ud i forfrosne tæer og fingre
English version
Spoil yourself with a warm cup of Vin Chaud with gin – lots of gin!
What you need:
- 1 bottle Lillet Blanc
- 1 bottle cold-pressed organic apple juice (75 cl.)
- 20-25 cl. Beefetaer London Dry Gin
- 6 pieces 2×5 cm. organic orange peel
- 18 cloves
- 8 cardamom pods
- 3 cinnamon sticks
- 5 star anis
- ½ lemon in slices
- 6 thin slices of fresh ginger
What you do:
- Mix apple juice and all spices in a pot – plug 3 cloves into each orange peel
- Warm it up to approx. 80 degress (but don’t let it boil!!)
- Let it simmer for half an hour
- Add Lillet Blanc and Beefeater London Dry Gin
- DON’T let it boil at this stage! The liquid should’t get warmer than 60 degress if you want to keep the booze.
- Serve warm and feel the heat spread from your stomach, to cheeks and all the way out to fingers and toes!