billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Mød vinderen af DM i Freestyle Mixology 2017

For en god uges tid siden, havde jeg fornøjelsen af at være dommer til DM i Freestyle Mixology 2017. Det seje ved lige netop den bartender-konkurrence er, at det hele handler om bundniveau. Forstået på den måde, at til alle andre konkurrencer stiller bartenderen op med en cocktail han/hun har øvet sig på igen og igen. Men sådan er det ikke til DM i Freestyle Mixology. Her kan alt ske og det er langt fra givet på forhånd, hvem der løber med titlen som Danmarks bedste freestyle bartender.

De 12 kvalificerede bartendere får udleveret en forholdsvis stor kasse med ukendt indhold. I kassen er der alt hvad de må bruge til at lave deres bud på en vinder cocktail. Men ingen kasser er ens. Så nogle bartender får en kasse med kakaomælk, friske ærter, rom, gin, tomatjuice og flormelis og andre får noget helt andet, men ikke nødvendigvis mindre mærkeligt. Bartenderne har 20 min. til at udtænke en forkromet masterplan og finde ud af hvordan kassens indhold forvandles til magi. Derefter har de 8 min. til at lave 4 identiske cocktails, som de mener kan imponere dommerpanelet.

WhyNotGin har haft den udsøgte fornøjelse at interview vinderen af konkurrencen, Ulrich Steffensen, som oven i købet deler opskriften på sin gin-cocktail med os:

Ulrich fortæller: “Da jeg åbnede kassen, prøvede jeg at skabe mig et overblik over hvilke produkter jeg havde at arbejde med. Der var blandt andet rom, gin, jægermeister, lakridslikør, tomatjuice, grapejuice, kokos creame, appelsinsirup, hasselnøddesirup, friske ferskner, ærter og ingefær.

Jeg havde besluttet mig for at gå med min første indskydelse, for ikke at forvirre mig selv for meget.
Jeg valgte ret hurtigt gin, fordi jeg synes, det er nemt at arbejde med og så vidste jeg, at min syre skulle være citron og min sødme skulle være sukkersirup og så manglede jeg egentlig bare en eller to ingredienser der kunne give smag.

Jeg tænkte at ærter og ingefær kunne være spændende sammen, så jeg prøvede at lave en cocktail med de to ingredienser og var faktisk ret godt tilfreds med resultatet.

I min optik, handler det om at lave den bedst mulige cocktail, ud fra de ingredienser man har i kassen og det synes jeg, at jeg fik gjort.” 

Ulrich kvalificerede sig til finalen med denne cocktail:

  • 45 ml. Boodles Gin
  • 30 ml. Monin sukkersirup
  • 30 ml. frisk citronsaft
  • 2 hele ærter
  • 1 cm frisk ingefær
  • Serveret i et glas fra Timeless

Tillykke til Ulrich med den velfortjente titel som Danmarks bedste freestyle bartender!

DM i Freestyle Mixology arrangeres af Scandic Bar Supply.

Flere spændende indlæg om gin

Gin & TV – 2. okt

Jeg ved det godt… Der sker ikke så meget her på domænet for tiden. Det er der flere forklaringer på.

Gin & TV – 14. august

Gin & TV – en online smagning er virkelig sjovt! Og I er vilde med det. Og det er vi

Årets Gin Julegave

Køb et ekslusivt smagesæt til den 15. januar. Vi sender ud medio december, så den er parat til at ligge under træet.