billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin

Nu bliver det festligt! Man kan næsten se det på flasken. Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin er en af de nye ginner i Whitley Familien. Hun er kæk, varm og med på Gin-&-Tonic-legen.

Hvis du synes, der er noget bekendt ved flasken, så har du ganske ret. Den minder nemlig til forveksling om Whitley Neill London Dry Gin og Whitley Neill Quince Gin. To ginner som også laves af den anerkendte engelske Master Distiller, Johnny Neill.

Johnnys familie har lavet gin gennem 8 generationer, lige siden 1762 og står bl.a. bag ikoniske ginner som Greenall’s Gin og Bombay Sapphire Gin. Hvor nogle måske ville få en anelse angst, ved tanken om at skulle efterleve forfædres præstationer på det niveau, er det ikke tilfældet for Johnny. Han har sit eget tag på tingene og det har han altid haft.

Han oplever og udforsker verden gennem botanicals. Hans første gin, Whitley Neill London Dry Gin, er eksempelvis inspireret af Sydafrika. Johnnys store kærlighed og hustru er fra Sydafrika og derfor bruger han lokale sydafrikanske botanicals som baobabfrugt og ananaskirsebær i ginen. Whitley Neill Quince Gin er inspireret af det gamle Persien, hvor hans tipoldeforældre forelskede sig i hinanden. I ginen bruger han derfor bl.a. saften fra tyrkiske kvædefrugter. Og til ginnen Mary Le Bone Gin har han ladet sig inspirere af syttenhundredetallets Pleasure Gardens i Londons mest fashionable kvarterer, hvor Johnnys tipoldeforældre i tidernes morgen serverede deres første gin for prinser og prinsesser og andre adelsmænd og kvinder, der kom i haven om søndagen.

Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin er inspireret af det smukkeste og aller bedste ved den engelske landhave. Efter destillering infuseres ginnen med rabarbersaft, ekstrakter fra ingefær og formentlig tilsættes også en del sukker – det smager i hvert fald sådan.

I næsen har ginen en intens frugtig og også meget sødmefuld duft. Det er slet ikke, den ellers så karakteristiske ”grannede” enebærduft der først springer frem. Den er faktisk svær at finde. Til gengæld giver rabarberne ginen en saftig duft.

Når man smager på ginen er det en dejlig rund oplevelse. På trods af en alkoholprocent på 43% er der ikke noget der bider eller brænder i munden. Den høje alkoholprocent sørger for masser af smag, men altså ingen alcohol burn, som det jo hedder. Enebærnoterne er svære at finde, men ginens mere varme smag træder tydeligt frem. Ingefæren efterlader en krydret og dyb smag i munden, som varmer hele vejen ned gennem svælget.

Den poppede flaske og den trendy tilgang til gin skriger næsten på uhøjtidelige, men kulørte gin-&-tonics, så det har jeg kastet mig ud i. Jeg har serveret Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin med den let utede tonic fra L&W Tonic (læs mere om dem her) og fundet gakket, men genialt garnish i et par basilikumsblade og kvarte jordbær. Resultatet er et duft-inferno af rabarber, basilikum, jordbær og ingefær der rammer næsen, når man serverer sin G&T i en ordentlig bowle, som jeg har gjort. Smagen er helt sikkert til den søde side af Gin-&-Tonic-skalaen. Og uden det helt store fokus på enebærnoterne.

I min mund smager Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin og L&W Basil Tonic af sommer og sol – en rigtig festlig én af slagsen. Thomas, min kæreste, sagde ”orh! Den smager af vingummi” (og her bør det måske tilføjes at Thomas æælsker vingummier).

Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin koster 295,- og kan købes lige her: https://whynotgin.dk/ginbutik/whitley-neill-rhubarb-ginger-gin-43-70-cl/
Men hvis du gerne vil smage før du køber så meld dig til Gin & Tonic Workshop d. 27. okt. hvor Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin er én af de tre ginner vi skal lege med. Læs meget mere og find billetter her: https://billetto.dk/da/e/gin-tonic-workshop-med-whynotgin-27-oktober-billetter-215350

Cheers!
Kh Iben

Flere spændende indlæg om gin

Ny online ginsmagning 5. juni

Fredag den 5. juni (Fars Dag) kl. 20:00 afholder jeg i samarbejde med Ginkassen online ginsmagning med et imponerende udvalg af fantastisk gin til terrassen