billede af iben til blog

Iben Diamant

Det er mig som står bag WhyNotGin. Gin handler for mig om  eminente smagsoplevelser, men i ligeså stor grad selve ginglæden.

Vi nyder og snakker om gin af en helt bestemt årsag. Det er sjovt, spændende og tilnærmeligt. Det skal det fortsat være – også selvom vi nørder med tingene.

Velkommen til mit univers.

Gin Events

WhyNotGin’s Top 10 Gin under 250 kr.

WhyNotGin’s Top 10 Gin under 250 kr.

Er det ikke fantastisk, at der findes så utrolig meget spændende gin fra hele kloden med alle mulige og umulige, mere eller mindre flippede botanicals, destilleret i fuldmåne eller på en specialfremstillet kobberpot still?! Det synes jeg!

Men jeg synes også der er noget dejligt ved en flaske gin, der ikke har kostet højre arm. Derfor har jeg lavet WhyNotGin’s Top 10 over gin ”på budget” der stort set altid er at finde i min egen hjemmebar.

1. Beefeater London Dry Gin

ABV: 40%
Pris: Ca. 130 kr.

Jeg tænker på Beefeater London Dry Gin som vaskeægte byknægt, der har brug for albueplads. For mig er den klassiske gin et must have i hjemmebaren. Beefetaer serverer ikke bare en G&T, der har en karakteristisk tør smag af enebær, kombineret med masser af citrus både fra citron, appelsin og korianderfrø – Beefetaer Gin er også uundværlig når der skal cocktail’es og eksperimenteres. Sammenligner du pris og kvalitet, får du meget for pengene her.

Jeg har også varme anbefalinger til Beefeater 24 som er lidt mere sofistikeret og elegant i sin smag. Beefeter 24 koster 249,-

2. Malfy Con Limone Gin

ABV: 41%
Pris: 249,-

Malfy Con Limone Gin er fra en tid, hvor gin gerne må smage af andet og mere end bare knastørre fyrretræsagtige enebær. Og det skal jeg love for, at Malfy Con Limone gør. Den italienske gin, der destilleres med lokale enebær og citroner, der er vokset i kystnære område langs Amalfikysten og på Sicilien, introducerer en helt ny citrusdimension til ginkategorien. Enebærerne er mere nedtonet og giver derfor god plads til ginens tydelige og næsten limoncello-lignende citrusfornemmelser.

3. Cape Fynbos Gin

ABV: 45%
Pris: 249 (på tilbud)

Der er ikke bare tale om en pæn gin, der kommer i en endnu pænere gaveæske, der er også tale om en gin, der smager godt og har masser af alkoholstyrke. Cape Fynbos Gin er fra Sydafrika, hvor størstedelen af ginens mere end 30 botanicals, stammer fra det botaniske område, Cape Fynbos, hvor der vokser sjældne blomster, urter og planter, som bruges i fremstillingen af ginen. Cape Fynbos Gin destilleres også med hvid peber, nelliker og appelsin, bær, honning og naturligvis enebær. Cape Fynbos Gin er perfekt til Gin & Tonic.

4. Gin Nö Ø

ABV: 40,8%
Pris: 249,-

Hold op jeg har nydt en del Gin & Tonics med den spanske Gin Nö Ø og jeg har anbefalet den endnu flere gange. Gin Nö Ø destilleres med 6 botanicals: enebær, lavendel, kvanrod, orrisrod, kassiabark og korianderfrø. Efter destillering tilføjes der ganske lidt kinin til ginnen. Altså det bitterstof som ellers kun findes i tonic. Kininen giver Gin Nö Ø en let bitter eftersmag, men i kombination med især lavendel, orrisrod og enebær opstår der magi og potentiale for en fænomenal G&T.

5. J. J. Whitley London Dry Gin

ABV: 40%
Pris: 229,- (på tilbud)

J. J Whitley Neill London Dry Gin er klassisk, tør, sprød gin, der er blevet til under kyndig vejledning fra måske en af vores tids største master distillers, Johnny Neill, der bl.a. også har lavet Whitley Neill London Dry Gin og Mary Le Bone London Dry Gin.

6. Filliers Dry Gin 28

ABV: 46%
Pris: 249,-

Den belgiske Filliers Dry Gin 28 har rødder helt tilbage til 1928, hvor den første gang blev introduceret. Sidenhen er opskriften blevet finpudset, men det er stadig de 28 originale ginbotanicals, foruden enebær, der bruges til femstillingen af ginen. Flillers Dry Gin 28 destilleres bl.a. med enebær, humle, kanel, korianderfrø, azahara (appelsinblomst), malt, kvanrod, allehånde, friske appelsiner, frisk citronskal og frisk lime. Super skøn gin i den klassiske ende af gin-barometeret.

Filliers Gin kommer i flere varianter. Bl.a. den vidunderlige Filliers Sloe Gin.

7. Master’s Selection Dry Gin

ABV: 40%
Pris: 199,- (på nettet)

Her er der igen tale om rigtig god kvalitet til prisen, hvis du spørger mig. Den spanske Master’s Selection Dry Gin har en tydelig tør enebær smag, men også en meget behagelig citrusfornemmelse fra både appelsiner og citroner.

8. Martin Millers Gin

ABV: 40%
Pris: 249,- (på nettet)

Bon viveur og connoisseur Martin Miller skabte i 1999 Martin Miller’s Gin ud fra to grundingredienser: love and madness. Det var før de mere gakkede botanicals blev introduceret i gin og noget som Martin Miller var med til at ændre på. Han var nemlig den første der kombinerede enebær-eliksiren med agurk. Er man til Gin & Tonic med agurk er det her en super skøn gin til formålet.

9. Geranium Gin

ABV: 44%
Pris: 249,- (Hvis du er rigtig heldig, når den er på tilbud!)

Geranium Gin ligger liiidt i den dyre ende af listen, men af og til kan man være heldig at finde den til 249,-

Jeg har altid Geranium Gin i min hjemmebar, fordi den er genial til Gin & Tonic, perfekt til French 75, Negroni, Clover Club eller Aviation for slet ikke at tale om Martini! Endnu et must have i enhver gin bar. Geranium Gin er for mig en gin med respekt for de klassiske gin dyder, men tilføjer samtidig noget helt unikt til kategorien med sin florale smag.

Server Geranium Gin med rød grapefrugt – det vil du ikke fortryde!

10. Bulldog Gin

ABV: 40%
Pris: Ca. 130,-

Bulldog Gin var en af de første mere eksotiske gin jeg kastede min kærlighed over, dengang det for alvor gik op for mig, at gin ikke bare er gin. Sidenhen har jeg serveret en del G&T’s med Bulldog Gin. Typisk med røde bær, eksempelvis jordbær & lakridspibe. Opskriften stammer fra bogen Gin, Tonic & Tilbehør. Bulldog Gin er mild og balanceret.

*Indlægget er ikke sponsoreret

 

Boblere til listen:
Det har ikke været nogen nem opgave at begrænse sig til bare 10 gin, for der er rigtig mange gode under 250 kr. Bl.a:
Plymouth Dry Gin, Tanqueray London Dry Gin, Broker’s London Dry Gin, Boodles Gin & Roku Gin Select Edition.

Flere spændende indlæg om gin

Big Dipper Gin

I efteråret 2018 lancerede That Boutique-Y Gin Company Big Dipper Gin sammen med Lizzie Ostrom (hende kommer vi tilbage til),

Ekobryggeriet Tonic

Vores svenske naboer har til tider været udfordret og underlagt besværlige begrænsninger, som monopolet, også kendt som Systembolaget, medfører. Det

Sacred Gin

Ian Hart og Hilary Whitney bor i Highgate, det pæne, nordlige London. Og selvom villavejen, en sommerdag, ikke afslører meget