The London No 1 Gin

Sponseret indhold i samarbejde med Just Drinks

De lange varme sommerdage bliver ved. Dem der på forunderligste vis skaber en indre varme, en brændende tørst og en længsel efter læskende og iskolde before-dinner Gin & Tonics. Er livet ikke dejligt?!

Jeg har fået foræret en flaske The London No 1 Gin, som minder mig om feriestunder syd på, pool og strand og måske mest af alt Gin & Tonics serveret på ”spansk” – I ved, i kæmpe bowler med masser af gin, masser af is, rigelig tonic og eksotisk garniture.

Måske er det ginnens blå farve, der får mig til at tænke på Middelhavet eller måske er det fordi jeg har nydt en fair share mængde blå Gin & Tonics ved middelhavet – anyway den blå farve i The London No 1 Gin har sin helt egen historie og den er ikke spansk.

The London No 1 Gin destilleres på Thames Distillery i hjertet af London. Samme sted som eksempelvis Jensen’s Gin oprindeligt blev lavet, af Master Distiller Charles Maxwell. Den destilleres med 12 botanicals, der til sammen sørger for en helt unik kompleksitet, elegance og perfekt balance.

Botanicals i The London No. 1 Gin
I ginnen finder du: Enebær, lakridsrod, orrisrod, kanel, mandel, bergamot appelsin, sar, korianderfrø, kvanrod, kassiabark, citronskal og appelsinskal. Alt i alt en skøn variation af de “klassiske” gin botanicals.

Ginens blå farve
Ifølge Master Distiller Charles Maxwell skal forklaringen på den blå farve findes i 1800-talles originale ginner. Dengang Londons selvudnævnte ginproducenter endnu ikke havde finjusteret destilleringsmetoderne og teknikkerne ikke var på niveau, med dem vi kender i dag. Dengang ginnen var uklar, næsten med et blåligt skær, formentlig fordi den heller ikke var koldfiltreret efter destillering, så den opaliserede (mælkede). Men i The London No. 1 Gin er det altså helt bevidst at genskabe den originale blå farve, nu i en lidt mere moderne farvetone.

Farven fremkommer efter tredje destillering, hvor der tilsættes dråber af bergamotappelsin olie sammen med en naturlig ekstrakt fra spirulina tang – noget der forhandles i de fleste helsekostbutikker. The London No. 1 Gin er altså en destilleret gin pr. definition.

Ginens noter
The London No. 1 Gin holder intet mindre end 47% i alkoholstyrke, noget der efterlader masser saft og kraft i ginnen. Men ikke alkoholburn. The London No. 1 Gin har en karakteristisk sprød duft af enebær, fyr, frisk citrus og krydret kanel.

Når man smager ginnen neat har den en behagelig creamet konsistens. En tydelig fremtræden tør enebær-smag, masser af citrus, især de mere bitre noter fra citron og bergamotappelsin, et diskret hint af blomst fra orrisrod og masser af dybe, mere krydrede noter fra kanel, kassiabark og kvanrod. Absolut en gin der læner sig op af den klassiske gin-stil. Jeg er vild med det.

The London No. 1 Gin & Tonic – The perfect serve
Du skal selvfølgelig bruge din flaske The London No. 1 i sommervarmen til ispiskende kolde before-dinner Gin & Tonics. Jeg foreslår følgende servering

  • 5 cl. The London No. 1 Gin
  • 20 cl. tør, men ikke for tør tonic – fx Thomas Henry, Erasmus Bond Classic eller Fever-Tree Indian Tonic
  • En stang hel kanel
  • En strimmel økologisk appelsinskal
  • Masser af isterninger

Skal du imponere en lille smule så følg denne rækkefølge:

  • Find dit største glas frem
  • Fyld store isterninger i og rør rundt et minuts tid
  • Hæld evt. smeltevand ud af glasset
  • Tilsæt gin og rør rundt igen så ginnen også bliver kold
  • Top forsigtigt med tonic. Nu skal du ikke røre så frygteligt meget mere
  • Put en slag hel kanel i glasset
  • Twist appelsinskal ud over glasset eller lav en appelsin-klejne (how-to her)
  • Nyd i godt selskab!

Vores before-dinner Gin & Tonic endte med at smage så godt, at de fortsatte ind i menuen! En formidabel drik til hjemmelavede grillede bacon-burgere.

Rigtig god fornøjelse

Kh Iben

vil dine venner også læse den? Del gerne

Facebook
LinkedIn
Twitter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.